Că tot vorbeam ce fac softiștii de la Google

Da, fac treabă bună și ar fi păcat să nu învățăm de la ei. Pe 25 martie vor avea un eveniment live în care vor prezenta noi produse și facilități Google Cloud.

Cloud e viitorul, iar Google l-a gândit atât de bine încât chiar dacă ești off-line poți lucra foarte frumos, deoarece totul se va sincroniza automat pe toate dispozitivele tale fără alte programe pe care trebuie să le instalezi, fără alte setări, fără alte investiții hardware. De fapt, asta deja se întâmplă, așa că sunt curios ce se va anunța pe 25 martie. Ideea e că totul pleacă de la un cont pe care îl poți accesa complet sigur în 2 pași de oriunde și oricând. Fără mult RAM sau procesor la computer, fără viteze amețitoare de internet. Let’s learn. Big data is the future. Mai multe detalii despre evenimentul din 25 martie găsiți aici.

În S.U.A. deja foarte multe școli au trecut pe Google Cloud și au investit într-o soluție hardware mult mai ieftină, adică Cromebook-uri. Tot în S.U.A. multe companii mici și mijlocii au trecut pe soluțiile Google Aps for Business, adică mail cu domeniu propriu + toate facilitățile de colaborare în timp real gen „lucrăm la același tabel same Excell împreună și nici măcar nu mai e nevoie să ne trimitem mail că acesta e doar o formalitate care se trimite automat după fiecare modificare de document”.

Fie că vrem sau nu, lucrul în cloud pe dispozitive de mai multe feluri va fi viitorul. Cine vrea să evolueze nu se va înfrâna în sisteme de operare pentru că acestea vor conta din ce în ce mai puțin. Pe sistemul „dacă am acces la net nu mai contează ce sistem de operare folosesc”. Un fel de globalizare online la care nu ne putem opune fie că o face Google sau o face altcineva. Nu zic că e o soluție 100% bună, dar e cu 100% mai bună. Firmele vor economisi bani și vor avea un departament de operațiuni mult mai șlefuit, iar angajații vor economisi timp, adică vor fi mai eficienți. Cam asta e direcția. Toată lumea e mulțumită, mai puțin the data freaks. Nu-i condamn. Dar nici nu-i aprob.

Despre folosirea Google în producție am dat deja exemple concrete în acest articol. Și folosesc și acum. Și îmi place. Și e util. Am ajuns la nivelul în care mă doare la bască dacă mi se arde HDD-ul sau mi se fură laptopul pentru că nimic nu se pierde și eu am control la tot. Mi-ai furat laptopul? În două secunde ți-am tăiat accesul la datele de pe el. Însă eu le păstrez pentru că doar eu am acces în doi pași, nu doar pe bază de user și parolă. Asta e frumusețea cloud-ului. Și partea cea mai frumoasă e că există multe soluții interne de cloud computing dacă nu aveți încredere în Google. Trebuie doar un om deschis la minte să le implementeze. Și atât. Think big, după cum zicea Steve Jobs. Companiile pe care lumea zice că le-a furat Steve au gândit bine, dar conservator. De asta Microsoft se târâie. Da, știu, vorbim de Google, nu de Apple, dar dacă cineva poate îmbunătăți o idee merită să zicem măcar jos pălăria chiar dacă nu avem pălărie :)

În plus, vin zvonuri timide (mai timide decât prevede legea) că Android ar muri. Am scris aici despre moartea Android care nu se va întâmpla în viitorul apropiat orice ar zice lumea. Cei de la Google au scris deja pe blogul lor că vor duce Android la un alt nivel. Deja Android va fi disponibil la purtător. Nu numai tablete, nu numai smartphone-uri, nu numai mini PC-uri chinezești. Vorbim de ceasuri și de alte chestii pe care le purtăm zilnic. Android va fi acolo. Citiți mai multe pe blogul lor aici. În plus, Google a anunțat oficial că lucrează cu Volkswagen și Audi pentru implementarea unui sistem de operare Google Android pe viitoarele mașini. Apple fac la fel cu Volvo și Ferrari. Deci, nu moare nici un jucător bun de pe piață, hai să stăm liniștiți. Și să ne bucurăm de evoluție.

Google Cloud

Voi ce spuneți?

3 comentarii la „Că tot vorbeam ce fac softiștii de la Google”

  1. Si alte companii din domeniul auto colaboreaza cu marii dezvoltatori software pentru a integra diverse aplicatii in masinile lor. De exemplu, cei de la Ford colaboreaza cu Microsoft pentru tehnologia Sync.

    Răspunde
  2. Fac un „stick” miracast care se conecteaza la tv prin Hdmi. Vei putea controla ceea ce se intampla pe tv de pe tableta sau smartphone. Continutul video va fi redat pe tv si nu vei mai chinui cu telefonul.

    Răspunde
    • Păi au deja un astfel de stick și m-am jucat și eu cu unul http://www.google.com/intl/en/chrome/devices/chromecast/ Nu m-a dat pe spate. Plus că în maximum un an toate televizoarele cu HDMI vor avea și posibilitate de conectare la internet ceea ce elimină deja utilitatea Chromecast-ului. Eu spre exemplu pot controla Smart TV-urile mele de acasă direct de pe telefon sau tabletă.

      Sper să mai lanseze și altceva, mai ales că e vorba de Cloud.

      Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.