Back from Bulgaria :)

Multă lume se întreabă dacă am reușit să stau 5 zile fără blog, Facebook, mail și altele. În proporție de 95% am reușit. Eu am declarat că voi sta 5 zile fără cele 3 de mai sus, nu fără internet, pe care am zis că îl voi folosi la verificarea prognozei meteo, la traducerea unor cuvinte bulgărești și la navigarea GPS prin Google Maps. Ei bine, am primit un mesaj pe Facebook când am deschis internetul ca să verific vremea parcă și am deschis mesajul respectiv, l-am citit și am răspuns. Nimic mai mult. Oricum, e tare bine fără internet în anumite momente. În altele nu. Internetul se dovedește a fi indispensabil pentru mine uneori. Însă gura asta de oxigen mi-a prins tare bine.

Asta nu înseamnă că nu am scris. Am scris pe telefon (offline) în fiecare zi. Am făcut un jurnal de călătorie pe zile pe care îl voi publica pe blog începând de luni. E un jurnal personal care se va poziționa la fix pe nișa de blog personal. Sunt chestii doar pentru noi pe care nu mă ascund să le fac publice. Sunt multe aspecte despre Sara. Sunt multe detalii care s-ar putea să intereseze pe prea puțină lume. Așa că de luni nu citiți acele articole, vă avertizez :). Așa că am să vă spun pe scurt în acest articol impresiile mele despre Bulgaria, Nisipurile de Aur și HVD Viva Club Hotel.

Despre Bulgaria: am călătorit prea puțin prin Bulgaria ca să pot trage niște concluzii relevante. La prima vedere, Bulgaria nu diferă deloc de România. Uneori uiți că ești în Bulgaria și nu în România, pentru că vezi la fel de multe mașini cu numere de Bulgaria în apropierea graniței :). Până la Nisipurile de Aur drumurile sunt ok, însă mare atenție la radare și la poliție în general. Nu dați motive să vă oprească, iar dacă trebuie să ajungeți undeva în Bulgaria, alegeți un traseu în care să șofați cea mai mare parte din drum în România.

Despre Nisipurile de Aur: inițial am crezut că e lăudată degeaba această stațiune bulgărească. Asta crezusem după ce am fost pe o plajă de la periferie. Ulterior am aflat de alți români că în centrul stațiunii se simte miros de occident. Din păcate n-am luat căruțul Sarei la mine ca să facem plimbări mai lungi, așa că ne-am mulțumit doar cu împrejurimile. Deci, nu mă pronunț. Îmi pare rău.

Despre HVD Viva Club Hotel: aici ne-am petrecut cea mai mare parte a timpului. E un hotel de 4 stele, însă prin comparație pot spune că o cameră la un astfel de hotel echivalează cu o cameră de la un hotel de 3 stele românesc. În rest, mâncarea, entertaintmentul și personalul hotelului la care am fost sunt de 5 stele din punctul meu de vedere. Toată lumea este amabilă și zâmbește. Predomină turiștii germani, urmați de turiștii ruși și apoi de turiștii români. Destul de puțini turiști bulgari. Echipa de entertainment despre care am cele mai multe cuvinte de laudă nici măcar nu vorbea în bulgărește când anunța câte un eveniment :).

În rest, mai multe despre Bulgaria voi publica de luni încolo, după cum am și zis. Am deja niște articole scrise unde am presărat detalii despre fiecare aspect. Dacă mă cunoașteți suficient de bine încât să vă intereseze ce și cum am făcut sau dacă plănuiți un concediu în Bulgaria la anul merită să le citiți. Dacă nu, nu :). Cam atât azi, că oboseala de pe drum își spune cuvântul :). Mă bucur că am revenit la butoane :)!

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

6 comentarii la „Back from Bulgaria :)”

  1. Buna dragilor ! Am citit articolul tau despre ,,Vacanta in Bulgaria. Unde imi recomandati sa merg?” si regret ca nu l-am vazut cu ceva vreme in urma. Noi am petrecut ultimele concedii la hotel Slavey (Nisipurile de Aur), chiar in centrul statiunii, la tarife mai mult decat OK (300 euro/ pachet/ sejur) pentru 4 stele, all inclusive. Oricum am observat (foto) ca v-ati distrat minunat in cele 5 zile, asa ca Hotel Slavey ramane ca sugestie pentru anul viitor….. Si sa nu uitam: vine iarna, asa va va astept la munte pentru sezonul rece !

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.