Aspartam egal otravă dulce

Nu voi vorbi eu despre aspartam, ci un doctor. Aspartamul este substanța aia dulce din diverse dulciuri, băuturi carbogazoase (sau nu) și siropuri. Cică dacă ai blog și ai cât de cât trafic ești formator de opinie. Mi-aș dori să fiu, cel puțin despre acest subiect legat de Aspartam.

Cu toată stima pentru domnul doctor Cacovean Adrian, medic primar de chirurgie cardiovasculară și doctor în științe medicale, mi-am permis să preiau în acest articol de pe blogul meu câteva aspecte despre Aspartam. După ce termin scurtele mele rânduri vă voi direcționa oricum către articolul original scris de domnul doctor, care e mult mai bun și mai informativ decât al meu.

Despre Aspartam

După cum spuneam, aspartamul este substanța aia care îndulcește diverse băuturi, medicamente sau produse alimentare pe care le consumăm. Aspartamul înlocuiește zahărul și este folosit de cele mai multe ori în produsele sau băuturile dietetice. E drept că nu îngrașă, adică wow, contribuie la rezolvarea unei probleme legate de obezitate pe care o au din ce în ce mai mulți oameni. Trăiască Aspartan, trăiască McCeva plin de calorii cu CocaCola 0 plină de Aspartan. Trăiască culmea fast food-ului.

Dacă cu puii cu 4 picioare care cresc într-o lună cât alții în 7 ne mai jucăm, cu aspartamul nu-i de joacă. Hai să vă citez din introducerea făcută de domnul doctor. Atenție Google, doar citez pentru binele oamenilor :). Nu sunt adeptul teoriei conspirației că ați avut grijă să n-am timp de asta, dar nici nu fiți bulangii să nu indexați acest articol despre aspartam pe care orice om are dreptul să-l citeasă :).

Aspartam

Numele meu este Aspartam si sint dulce, dulce, dulce.

Cine sint eu de fapt? Am o poveste frumoasa, romantica, dar si plina de suspans si de succes. Sint produsul stiintei. Daca nu era ea, eu nu ma nasteam… Ce minunat!

Totul a inceput de la o bacterie periculoasa pentru oameni. Aceasta bacterie frumoasa a fost dupa aceea modificata genetic. Bacteria, care este mama mea, a fost hranita apoi cu deseuri toxice foarte gustoase.

De fapt, sa va spun sincer, bacteria nu este chiar mama mea, pentru ca eu, ASPARTAM, nu sint chiar copilul ei, ci… de fapt… (vai, ma rusinez), de fapt sint caca acestei bacterii periculoase modificate genetic, ce se hraneste cu deseuri toxice. Asa ca as putea spune cu mindrie ca tatal meu este deseul toxic, iar eu ma nasc in pintecutul caldut al mamicii mele, bacteria modificata genetic. Cind m-am nascut, ursitoarele mi-au menit sa devin o arma biologica impotriva populatiei, dar apoi am fost folosit in tot felul de alimente gustoase-gustoase. Îmi plac povestile cu happy end.

Va mirati ca sint spurcat? Ziceti ca sint otrava? Doar sint dulce, dulce, dulce. Sint folosit in toate gumele de mestecat, bomboanele pentru respiratie si in multe dulciuri si bauturi carbogazoase. Mai am si alte nume: NutraSweet, Equal, Spoonful, Equal-Measure, Canderel, Benevia, Neotame… Sint bun mai ales pentru copii si in curele de slabire, pentru ca acolo unde sint eu, nesimtitul de zahar este eliminat! Deviza mea: Sugar free!

Sint extrem de mindru de mine insumi si va iubesc mai ales cind mestecati guma si beti sucuri dietetice. In Statele Unite sint foarte popular. Aproape ca nu exista dulciuri care sa nu beneficieze de dulceata mea.

Sa aveti incredere in mine si sa profitati de deosebitele mele calitati. Va rog sa aveti rabdare si sa imi cititi succesele cele mai insemnate, extrase din CV-ul meu. Certific faptul ca aceste realizari sint personale, desi de multe ori sint confundat, prin performante, cu iodul din sare, cu mercurul din vaccinuri, cu fluorul din pasta de dinti si din apa si nu numai.

Este suficient de atrăgător articolul despre Aspartam ca să vă riscați și să aflați mai multe? Ei bine, puteți afla mai multe despre Aspartam din articolul domnului doctor Cacovean Adrian pe care îl găsiți aici.

După care vă aștept cu niște comentarii la acest articol de pe blogul meu dacă mai știți de unde ați plecat ;).

5 comentarii la „Aspartam egal otravă dulce”

  1. Stiu, e vechi articolul, dar problema e inca dezbatuta si azi. De ce? Pentru ca oameni fara calificari isi dau cu parerea pe net. Suna cunoscut cumva?
    Nu o sa ma apuc sa despic odiosul citat o sa sugerez un simplu exercitiu de imaginatie. Sa zicem ca aspartanul e super naspa, bei o cola diet si te trezesti a doua zi cu cancer, tu, copii tai si pisica vecinului care-ti mai intra din cand in cand in casa. Aspartanul a fost aprobat sa fie folosit in alimente de vreo 4 de ani. De 40 de ani omenirea consuma aspartan intr-o forma sau alta. Iti amintesti statistica care zicea ca acum 40 de ani rata de cancer a crescut prin tavan cum zic englezii? Nu. Pentru ca nu s-a intamplat. Te-ai astepta ca daca aspartanul e asa de nasol, sa fie clar ca lumina zilei in rata de cancer unde a fost aspartanul introdus in alimetatie. Dar nu e. Si mai mult de atat, aspartanul e una dintre cei mai studiati aditivi, exista sute peste sute de studii. Stii ce au gasit? Nimic. Correlatia de cancer cu consumul de aspartan e zero.

    Stii cum se nasc consipartiile? Cineva e foarte convins de ceva si se apuca sa tipe fara sa se fi documentat absolut deloc. Adica macar wikipedia, nu tre sa fii profesor, dar macar wikipedia; read it

    Răspunde
  2. Avand in vedere ca pana si fructele sunt injectate cu tot felul de hormoni de crestere, coacere etc. ………………concluzia ar fi ca nu ar trebui sa mai mancam…nimic :|

    Răspunde
  3. Asta pt ca, inainte de a fi medici sunt oameni, ce ignora ca noi toti; eu cunosc un medic chirurg ce opereaza cancere intestinale, gastrice ce isi sfatuieste pacientii sa consume alim. sanatoase, dar el insusi este obez, si l-am surprins in Real savurand cu pofta pizza impreuna cu copiii adolescenti, tot obezi si ei! din ce-am constatat de-a lungul timpului medicii (cei mai multi) sunt chiar cele mai proaste exemple (in acest sens)

    Răspunde
  4. Si totusi, cine nu stia ca bauturile carbogazoase sunt proaste, de ce le bem?
    Noi suntem prosti, sa zicem ca n-avem cultura, dar am vazut medici, am vazut stomatologi care beau asa ceva… oameni care stau cu carti in diverse limbi pentru „descoperirea problemelor”.

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.