Am testat LG G Flex – ce părere ai?

LG G Flex este un smartphone cu totul și cu totul deosebit. În primul rând pentru faptul că este cu adevărat primul telefon cu ecran curbat din lume. Până acum s-au mai lansat diverse modele care să dea „senzația de curbură”, dar ecranul nu era curbat, ci doar carcasa. De data asta cei de la LG au mers mai departe, iar prin modelul G Flex se pot lăuda cu primul smartphone cu ecran curbat.

Am primit telefonul în teste prin programul Orange Smartphone Tester, iar pe această cale doresc să mulțumesc agenției care mi l-a trimis că s-au gândit la mine și mi-au trimis un telefon ca ăsta în teste. Am decis ca de data asta să nu fac un review pur tehnic, ci să evaluez mai degrabă experiența de utilizare și senzația pe care o ai când folosești zi de zi acest telefon. Eu consider că indiferent ce produs cumpărăm, facem acest lucru pentru beneficiile pe care ni le oferă (ce face pentru noi ca utilizatori), nu pentru niște simple caracteristici care apar frumos într-un tabel. În acest articol voi aborda 4 mari unghiuri din care putem privi LG G Flex: funcționalitate, design, raport calitate-preț și experiență de utilizare. De asemenea, am oferit note fiecărei perspective și vă invit să comentăm împreună pe marginea celor povestite mai jos. Caracteristicile tehnice pot fi văzute direct aici, nu are rost să mai fac eu un tabel cu ele. Să începem :)

Funcționalitate LG G Flex (4,5/5)

LG G Flex este un smartphone de top care joacă în liga mare. Din punct de vedere funcționalități ai cam tot ce îți dorești. LG a adăugat în sistemul de operare Android mai multe aplicații gratuite de productivitate care îți fac viața mai ușoară. În plus, marea majoritate a acestor aplicații se sincronizează fără probleme cu al tău cont de Google (ex. Calendar) și nu mai ai nevoie de aplicațiile proprietare Google instalate separat.

La capitolul autonomie trebuie să zic jos pălăria. LG G Flex este un smartphone pe care te poți baza și două zile dacă nu îl forjezi la maximum. Poate două zile sună puțin la prima vedere, dar posesorii de smartphone știu că nu e puțin – eu și mulți dintre voi ne încărcăm smartphone-ul în fiecare seară. Cu LG G Flex poți obține și peste 2 zile de autonomie dacă dezactivezi GPS sau alte servicii care mănâncă baterie. Eu am obținut o zi jumate constant cu toate serviciile pornite – în regim de utilizare normală (l-am folosit ca pe propriul meu smartphone pe perioada testării).

Camera foto cu senzor de 13 MP pare impresionantă atunci când citești specificații într-un tabel. După prima poză făcută am zis că face poze la o calitate mediocră. Însă după ce am descărcat pozele pe calculator mi-am dat seama că LG G Flex face poze cu adevărat bunicele. Bine, treaba cu pozele e foarte subiectivă pentru că dacă nu știi să faci poze și un DSLR de 10.000 lei ți se va părea slab. Eu fac parte din categoria celor care nu știu să facă poze :), deci nu sunt relevant, însă mie mi-au plăcut, soției i-au plăcut și câtorva prieteni le-au plăcut. Dacă focalizezi bine și ai lumina potrivită poți face poze faine tare. Dacă nu vrei să duci fotografierea la un stadiu profesional, atunci LG G Flex este un partener bun de drum fie că vrei să faci poze într-un concediu sau vrei să-ți pozezi cafeaua și să o postezi pe rețelele de socializare :)

Poza LG G Flex
M-a încercat talentul :)

Ecranul curbat a fost posibil datorită unei tehnologii numite POLED. Acesta răspunde foarte bine la comenzi și oferă un unghi de vizibilitate excelent. Credeți-mă, este o experiență faină să privești un videoclip sau un film pe un ecran curbat de 6 inchi. Aici e o mică parte din magia oferită de LG G Flex. Însă m-aș fi așteptat la o rezoluție și o densitate de pixeli ceva mai bună, având în vedere restul de caracteristici pozitive care susțin acest telefon. Micile efecte de ghost screen care apar uneori și densitatea de pixeli care nu trece de 300 nu sunt aspecte deranjante sau observabile cu ochiul liber, însă dacă pui un device cu peste 300 sau chiar 400 de PPI lângă vei putea face o mică diferență. Dacă nu, nu-i nimic deranjant. Însă nu puteam să nu evaluez prin comparație, iar acest aspect este singurul pentru care nu am oferit 5/5 lui LG G Flex la capitolul funcționalitate.

Benchmark-uri nu fac. Nu mai cred în ele de când un producător al cărui nume nu am să-l dau în acest articol și-a „bulănit” software-ul ca să se pupe cu hardware-ul și dea bine doar în teste. Atâta vreme cât un device se mișcă excelent și experiența de utilizare este una pozitivă restul e can-can. Credeți că m-a oprit pe mine vreun rezultat de benchmark să-mi iau Nexus 5 pentru că era în spatele altor dispozitive? Nu. Nici în cazul lui LG G Flex nu m-ar opri.

Design LG G Flex (5/5)

LG G Flex DesignDesignul merită notă maximă. Vă spuneam la începutul articolului că LG G Flex e cu totul și cu totul deosebit. Designul face diferențierea și creează avantajul ăla competitiv greu de copiat. Deși cei 6 inchi și ecranul curbat fac ca telefonul să pară destul de mare în buzunar, restul de aspecte pozitive te fac să nu bagi în seamă prea tare acest lucru.

E o plăcere să ții telefonul la ureche. Se mulează perfect pe față. Dacă era mai mic de 6 inchi probabil nu mai era atât de fain. De aceea, 6 inchi e dimensiunea potrivită pentru un ecran curbat – cel puțin așa am considerat eu. Iar 6 inchi nu mai e de mult prea mare – poate acum 2 ani nici nu vroiam să aud de așa ceva… până am făcut trecerea de la iOS la Android acum 1 an – trecere care m-a făcut să utilizez un ecran mai mare. Nu m-aș mai întoarce niciodată la ecrane mici.

Spatele telefonului e realizat dintr-un material care se vindecă singur în cazul zgârieturilor fine. Deși nu am avut voie, am testat totuși cu niște zgârieturi ușoare făcute cu cheia – aparent accidental din cauza unor chei aflate în buzunar :). Au fost vizibile foarte puțin după care au dispărut. Probabil nu e ceva revoluționar din perspectiva tehnologiei, având în vedere că sunt deja folii de protecție cu self healing, însă e bine de știut că telefonul tău are deja tehnologia asta încorporată și nu mai trebuie să iei o folie de protecție pentru spate. La zgârieturi violente sigur nu se mai vindecă singur.

Raport calitate-preț LG G Flex (5/5)

Prețul de liber e destul de mare, însă nu am acordat această notă referindu-mă la prețul de liber. Cel mai avantajos este să-l iei la abonament – avantajos doar dacă ai nevoie de resursele oferite de un abonament – cert este că eu n-aș da aproape 3.000 lei ca să mi-l iau la liber când există soluții să-l iau mai ieftin dacă am nevoie și de un abonament mai mare care să-mi satisfacă nevoile de comunicare – aici fiecare știe ce-i trebuie – nu e important ce zic eu. Prețul de pornire în cazului unui abonament nou pleacă de la 269 de euro cu TVA inclus, dar poate varia în funcție de planul tarifar ales. În plus, este și o promoție în care primești la pachet un TV LG cadoudetalii aici.

Experiență de utilizare LG G Flex (4/5)

LG G Flex utilizareAsta e partea care îmi place cel mai mult. De fapt, experiența de utilizare este factorul care te poate face să-ți placă un produs sau nu. Smartphone-ul ăsta se mișcă foarte bine. De fapt, cred că de anul ăsta nu prea vom mai avea ce reproșa smartphone-urilor de top cu Android având în vedere hardware-ul din spate. LG G Flex este fluent, răspunde bine la comenzi, se descurcă excelent în multitasking și ce mi-a mai plăcut la el în mod deosebit este faptul că nu se încălzește așa de tare când îl folosești intens. Pot face comparația pentru că eu acum dețin un smartphone de care sunt foarte mulțumit, dar uneori se încălzește cam tare.

Deși majoritatea operațiunilor basic le poți face cu o singură mână chiar dacă vorbim de un display de 6 inchi, atunci când treci la lucruri mai serioase trebuie să-ți folosești ambele mâini. Nu promovez vorbitul la telefon la volan, dar și așa… dacă folosești un hands free bluetooth, e destul de greu să cauți numele unei persoane în agendă folosind o singură mână când te afli la volan. Mi s-a dat în teste, l-am testat în zile obișnuite care din păcate mă obligă să mai butonez și la volan pe termen foarte scurt, deci dacă tot vorbesc despre ceva măcar să o fac pe bune, adică să recunosc că vorbesc la telefon la volan folosind o cască bluetooth, dar că inițierea apelurilor necesită „butonarea” telefonului.

Ecranul de 6 inchi este suficient de mare încât să faci absolut orice într-o manieră foarte confortabilă. Aș minți să spun că nu îmi place să stau pe net folosind un display de 6 inchi. Însă m-am obișnuit să fac totul pe un smartphone cu o singură mână. În afară de jucatul jocurilor, care, apropo, e o experiență foarte plăcută pe LG G Flex atât din perspectiva ecranului curbat cu unghiuri de vizibilitate bune, cât și din perspectiva fluenței.

Pro/Contra LG G Flex

+ autonomia de funcționare

+ designul (ecranul curbat)

+ capacitatea de self healing a zonei din spate

+ puterea/fluența în utilizare

+ unghi de vizibilitate bun

+ display generos

+ aplicații gratuite de productivitate

 

– uneori trebuie să folosești ambele mâini

– ar fi meritat să fie un plastic mai aderent

– densitatea de pixeli per inch

Întrebări/comentarii/opinii? Thx!

13 comentarii la „Am testat LG G Flex – ce părere ai?”

    • Camera foto e decentă dacă ne raportăm la preț, dar tot trebuie să ai un pic de skills ca să iasă poze bune. Autonomia e cu adevărat bună – sunt 3.500 mAh sub capotă :)

      Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.