Am schimbat tema la blog

Mulți au observat că am schimbat tema la blog. Pentru că cea anterioară chiar arăta ca un pom de Crăciun, iar după câteva analize am descoperit că avea și niște mici mizerii care îngreunau un pic blogul. Așa că am instalat tema Twenty Twelve de la WordPress, care e o temă foarte curată, și m-am apucat să customizez.

Am preferat să fac eu direct o parte din customizări, decât să mă folosesc de plugin-uri. Mai am de lucrat un pic, de adăugat unele chestii, dar în proporție de 90% e cam gata. Am descoperit că e un template foarte, foarte curat, iar dacă vrei să înveți, sigur te descurci să personalizezi template-ul așa cum dorești.

Tema veche era magazine style, iar eu nu am un blog de tip revistă. E doar un blog, iar o temă simplă, curată și aerisită mi se pare mult mai adecvată. Am lucrat mult pe partea de SEO on-page, iar într-o lună, două, sper să se vadă și rezultatele.

Adică:

 • am implementat Google Authorship (nu ajută la SERP, dar ajută la evidențiere atunci când am norocul să apar în rezultatele căutărilor)
 • am implementat Rich snippets pentru unele articole în care scriu despre un anumit produs, astfel încât pe lângă poza mea să apară și numărul de steluțe pe care le-am acordat produsului, serviciului, rețetei, blogului etc. evaluat (iarăși, nu ajută la îmbunătățirea rezultatelor în motoarele de căutare, dar atunci când un astfel de articol de-al meu va fi văzut de cineva, acesta va ieși în evidență, deoarece Google va arăta date structurate din el)
 • am eliminat elementele care încărcau blogul eronat, deoarece majoritatea vizitatorilor vin direct pe o categorie sau pe un articol, așa că pentru ei contează mai puțin cum arată front page (probabil mulți dintre ei nici nu o să o acceseze vreodată)

Mai am de treabă cu câteva elemente de reglaj fin, dar până una alta, am un scor de 90 din 100 la Google PageSpeed Insights. Obiectivul meu este să ajung la 94 din 100, după care nu-mi mai bat capul cu partea de SEO. Doar scriu, dar până atunci vreau să-mi asigur un mediu în care să scriu liniștit :).

Am schimbat tema la blog

Principalele schimbări sunt:

 • mi-am pus poza pe pagina principală a blogului ca să vadă lumea cine sunt și că nu mă ascund după altceva atunci când scriu despre un anumit subiect
 • am un widget mesariaș de social media, chiar sub poză :)
 • în widgetul de comentarii recente apare și imaginea Gravatar a celor care comentează
 • widgetul de articole recente e un slider ceva mai atractiv, zic eu, pentru că acesta conține și featured image de la articolele nou publicate
 • voi acorda o atenție deosebită blogroll-ului pentru că pe această cale solicit tuturor imaginea lor de la Gravatar ca să o asociez linkului, deci aștept pe mail de la Claudiu, Cristian, Dan, Dumitru, Marius, Pato, Petre și Tudor (ordine alfabetică) imaginea lor de Gravatar ca să îi pot face resize, astfel încât să o pot integra ok alături de linkul lor

Trebuie doar să mai găsesc o cale să fac rost de widget ProfitShare 2.0 în format 250×250, pentru că ăsta e formatul ideal. În rest, am de treabă.

Vouă cum vi se pare nouă temă GabrielUrsan.ro?

 

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

9 comentarii la „Am schimbat tema la blog”

 1. o tema pe care am apreciat-o intotdeuna si in general toate temele default de la wordpress sunt foarte bine facute,poate daca ai adauga la meniu un pic de viata (culoare) ar fi minunat…

  Răspunde
    • Am verificat și poți face asta și fără să te loghezi în contul de hosting, adică direct din interfața de administrare a blogului. În plus, există și plugin-uri pentru acest lucru – cum găsesc unul ok îți spun.

    • Stiu ca exista pluginuri, stiu ca poti modifica din admin prin editarea temei, dar e cam acelasi lucru cu a intra in contul de hosting. Eu prefer sa adaug simplu codul si sa dau Save si gata…

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.