Am revenit la Nexus 5, alt Nexus 5

Anul trecut pe vremea asta îmi cumpăram primul meu Nexus 5. Am scris despre el aici și pot spune că e singurul telefon pentru care mi-am păstrat entuziasmul atât de mult.

Primul Nexus 5 cumpărat se află acum la Irina. Fiică-mea l-a scăpat pe jos și i s-a crăpat ușor ecranul. Soția mea a zis că îl vrea și în condițiile astea. Așa că a mers la ea. Eu, între timp, am dobândit un Samsung Galaxy S5. Telefon bun, rezistent, se mișcă repede, dar nu era tocmai ce îmi doream.

Bloatware-ul de pe toate Samsung-urile mă disperă. Am dezactivat contul de Samsung și îmi apare în bara de notificări de 5 ori pe zi treaba asta, de exemplu. Și dacă veți folosi un Nexus 5 sau 6 sau un smartphone Google Play Edition, o să vedeți că nu veți mai dori niciodată să aveți de-a face cu bloatware. Bloatware = aplicațiile alea aproape nefolositoare care nu ți-au fost instalate de bună voie și nici nu pot fi dezinstalate de bună voie. Am scris și despre Samsung Galaxy S5. Merită să citiți, că e un altfel de articol.

Dispozitivele Nexus folosesc Android curat și primesc imediat update la cea mai nouă versiune a sistemului de operare Android. De exemplu, prin noiembrie 2014, Nexus 5 va primi update la Android 5.0 (L).

Bun. Cum am ajuns să-mi iau din nou un Nexus 5? Irina e plecată prin delegații în următoarea perioadă, ceea ce nu înseamnă neapărat că sunt singur, fetelor :), ci că sunt și mamă și tată pentru fiică-mea, deci mult mai full :) Însă Irina nu are net pe telefon. Așa că i-am făcut upgrade la un pachet mai mare cu mai mult net. Și avea drept de prelungire contractuală, aveam și eu niște puncte strânse (toate abonamentele sunt pe contul meu) așa că am zis să iau un telefon.

Și uitându-mă eu pe ofertă am ajuns tot la Nexus 5. În continuare are cel mai bun raport calitate – preț, indiferent că îl iei la liber, la abonament sau la prelungire contractuală. Samsung Galaxy S5 va merge probabil la un coleg de-al meu de serviciu, eu voi rămâne cu Nexus 5 nou, iar Irina va rămâne cu Nexus 5 cu ecran crăpat, până găsește o soluție ca să facă chetă cu familia și prietenii și să-mi cumpere de ziua mea un Nexus 6 :) Promit că atunci îi voi da ei noul Nexus 5, fără urme de uzură, zgârieturi sau crăpături.

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

8 comentarii la „Am revenit la Nexus 5, alt Nexus 5”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.