Mai exact, am de dat o licență F-Secure Internet Security care poate fi activată pe 5 computere sau laptopuri diferite și o licență F-Secure Mobile Security care poate fi activată pe 5 smartphone-uri sau tablete pc diferite. Cu alte cuvinte, dacă ai câștigat o astfel de licență poți să dai antivirus la toată familia :) Ce trebuie să faci? Scrie-mi un comentariu la acest articol în care să-mi povestești ce știi despre antivirusul F-Secure și ce funcționalități ți-ai dori, în general, de la un antivirus + share pe Fb! Cele mai interesante două răspunsuri vor fi alese de reprezentanții F-Secure până pe 29 decembrie, când vor comunica câștigătorii. Succes! Update: câștigătorii sunt Bobses (Internet Security) și Crăciun Constantin (Mobile Security).
Mulțumesc pentru licență! Toate cele bune!
F-Secure reprezinta un concept nou fata de celalalte produse de pe piata.
Imi place pentru ca „tace si face”, nu se lauda prin topuri si articole platite.
Salutare.
Parerea mea este ca 0-day-fix este un aspect foarte important pentru a fi cu adevart “protejat”, deci mi-ar placea ca update-urile pentru visurii sau la malwareii cel mai puternici sa vina cat mai repede.
Un alt aspect important este faptul ca ofera suport de diferite platforme (PC, Mac, Android, iOS).
F-Secure a fost fondată pe 16 mai 1988 de către Petri Allas și Risto Siilasmaa sub numele de Data Fellows. În septembrie 1991 compania a lansat primul lor mare proiect de software și a dezvoltat primul scanner euristic pentru produsele antivirus. Primul lor antivirus pentru sistemul de operare Windows a fost lansat în 1994. Data Fellows devine F-Secure în 1999. Aceasta corporaţie finlandeză şi-a creat o reputaţie bună, oferind produse de securitate de calitate. Deși soluțiile lor nu sunt la fel de faimoase ca cele ale altor companii, produsele lor sunt printre cele mai bune programe software antivirus.
F-Secure Anti-Virus este simplificat, rapid și eficient. Cu tehnologia de protecție avansată și caracteristici de securitate suplimentare integrate, F-Secure protejează împotriva virușilor, spyware, viermilor și troienilor. F-Secure poate, de asemenea, localiza și elimina rootkit-urile. Acest software antivirus protejează eficient împotriva virușilor răspânditi prin e-mailuri, cookie-uri sau malware care încearcă să se infiltreze în registrii PC. AV-Test din Germania plasează F-Secure printre lideri atunci când vine vorba de performanță. F-Secure este, de asemenea, printre putinele produse software antivirus notate cu A+ la evaluarea AV Comparatives. Virus Bulletin a ajuns la concluzia ca F-Secure este la fel de eficient ca cei mai buni producători de software antivirus. Evoluția F-Secure Anti-Virus in scanare este simplă. Programul de instalare elimină automat orice alt software antivirus instalat (pentru a evita conflictele si blocarea computerului). Procesul de instalare nu este lung şi nu presupune multe clicuri. O dată ce fişierele sunt descărcate, F-Secure verifică dacă există aplicaţii ce pot cauza conflicte şi le dezactivează. Suita este instalată fără a fi necesară participarea utilizatorilor pentru a alege ce module să fie instalate sau nu. Putem folosi Launcher pad-ul pentru a porni modulul pe care vrem să îl accesăm. Interfaţa principală include numai câteva butoane mari pe care le putem folosi pentru a accesa diferitele module şi instrumente. De exemplu, butonul Stare deschide o fereastră unde putem vedea o scurtă descriere a funcţionării fiecărui modul de protecţie. Butonul Instrumente deschide o fereastră de unde putem lansa diverse acţiuni şi module. Toate opţiunile de configurare afişate în fereastra Setări sunt uşor de înţeles. Chiar şi aşa, suita oferă un fişier de ajutor bun, pentru a ajuta utilizatorii atunci când întâlnesc probleme.
Software-ul este un program care protejează fără a sacrifica foarte multe resurse. Anti-Virus de la F-Secure oferă o navigare simplă iar utilizarea este ușoara, prin programarea de scanări specifice si modul de reglare al setărilor. Instrumentul vizual oferă acces rapid la elementele esențiale (scanare, actualizare și statistici). De cele mai multe ori nu veți avea nevoie sa deschideți F-Secure deoarece actualizările și scanările rulează automat. Pictograma se găsește în bara de activități din dreapta jos si oferă rapid imaginea stării securității sistemului pe care lucrați. F-Secure folosește o rețea de protecție, DeepGuard 2.0, care colectează noi amenințări din www. și oferă actualizări pentru întreaga comunitate a utilizatorilor. F-Secure Anti-Virus este euristic, oferă protecție proactivă împotriva amenințărilor care se strecoară nedetectate printre semnăturile de viruși cunoscuți. Toate fișierele accesate sau deschise pe calculatorul dumneavoastră sunt scanate de F-Secure in momentul inițierii comenzii. Exista posibilitatea de a efectua oricând o scanare manuala. Dacă doriți să scanați un fișier sau un folder specific, pur și simplu clic-dreapta pe el și scanarea are loc imediat. F-Secure poate scana fișiere comprimate și fișiere din unitățile amovibile. Software-ul se poate configura pentru a curăța fișierele în mod automat sau se poate alege plasarea lor în carantină. Carantina este utila pentru verificarea fișierelor potențial periculoase până vă decideți ce acțiune doriți sa luați (restabilire sau ștergere). Actualizările sunt programate în mod implicit cu F-Secure la fiecare două ore, in mod automat. F-Secure Anti-Virus dispune de resurse utile on-line pentru sprijin suplimentar activitatea de protecție. În termeni de suport, F-Secure oferă acces la forumurile comunităţii lor, un serviciu online de mesaje instantanee şi suport prin telefon pentru câteva ţări şi în câteva limbi. Este mai mult decât oferă alţi producători. Simplificarea întregii suite înseamnă că sunt disponibile numai rapoarte şi statistici vizuale.
Printre functionalitatile pe care mi le-as dori de la un antivirus se numara:
– sa fie eficace deoarece de el depinde securitatea informațiilor personale.
– sa verifice in timp real toate fișierele disponibile, folderele si unitățile de stocare cu care lucrez
– sa aibă un modul care sa monitorizeze integritatea codul antivirusului (pentru a preveni deteriorarea acestuia).
– antivirusul trebuie sa pornească rapid scanarea pentru detectarea virușilor, precum si pentru verificarea zonelor suspecte.
– sa primească actualizări constante deoarece virușii moderni sunt mereu imbunatatiti si modificați.
– sa aibă un modul care sa poată crea disc de boot pentru urgente. Acest lucru ne poate ajuta sa testam sistemul intr-un mediu curat, boot-and de pe alt disc.
– sa aibă firewall, acesta îndeplinind mai multe funcții de protecție împotriva atacurilor din rețea.
– interfața user-fiendly, precum si ușurința in instalare si configurare.
– prețul sa fie unul acceptabil.
Nu stiu nimic despre F-Secure sau cred ca nu stiu, probabil e unul din antivirusii testati candva.
Am sa iti zic insa ce imi doresc de la un antivirus de care am nevoie atat pentru telefoane cat si pentru laptopuri.
Am nevoie sa nu imi manance resurse, practic sa nu il simt si vreau sa ma deranjeze la fiecare noua aplicatie instalata, mai exact sa imi spuna ce face fiecare aplicatie daca o instalez, ce accese permite, ce date transfera, etc.
Am nevoie sa il pot controla de la distanta, sa pot sa dau shutdown la laptop/telefon in caz de pierdere/furt, am nevoie de localizare prin adresa de email (daca mi-l fura cineva sa il pot gasi).
Am nevoie sa pot sterge/bloca aplicatii de la distanta, gen aplicatii bancare, email job, etc.
Am nevoie ca el sa fie foarte optimizat in chestii de siguranta, daca eu sunt prost si am auzit ca x joc e super ok si vreau sa il instalez insa el imi zice „Ba vezi ca iti va face y,z,t , eu nu ca iti recomand sa nu il instalezi, nu te las sa il instalezi”
Securitatea web sa blocheze site-urile sau fisierele atasate in email atunci cand ele sunt virusate.
Ce mi-as mai dori de la un antivirus, ar fi sa introduca in el functia de autokill. Stiu, nu e treaba unui antivirus, exista aplicatii pentru asta insa mi-as dori ca antivirusul sa detecteze in special aplicatiile importante neinchise, dupa o perioada setata de mine sa ii dea autokill aplicatiei.
Salut!
F-secure este un antivirus bun, cu o rata de detectie foarte buna. Are o interfata intuitiva si vine cu module foarte utile. F-secure a fost mereu o companie care a venit cu ceva nou in piata antivirusilor (prima consola de administrare centralizata, primul modul de analiza comportamentala a aplicatiilor, etc…). Din pacate in Romania nu este foarte cunoscut dar pe plan mondial este bine clasat. Facebook-ul este protejat de F-secure, guvernul SUA este protejat de F-secure si multe altele.
Acasa imi doresc un antivirus care sa ma anunte doar atunci cand exista o problema, in rest sa isi faca treaba fara a ma deranja. Sa imi ofere protectie astfel incat datele mele, sa ramana ale mele iar calculatorul sa nu fie mult incetinit de acesta.
F-Secure Mobile Security este compatibil si cu Windows Phone?
Intra de pe mobil pe pagina F-Secure si vezi daca îți apare pictograma de Download. Verific si eu in câteva ore.
Momentan nu am găsit pe nicăieri să fie compatibil cu Windows Phone.
Super! Folosesc Windows în dual boot cu Ubuntu, iar pe Windows am instalat întotdeauna numai antiviruşi free, tocmai pentru a nu băga alţi gândaci în sistem, pe principiul „scapa de dracu’, dar dau de mă-sa”. :)
F-Secure l-am folosit cu succes numai pentru a ajuta unii colegi infectaţi – recomand Rescue CD pentru scanarea PC-urilor virusate https://www.f-secure.com/en/web/labs_global/rescue-cd şi/sau scanarea gratuită online cu F-Secure https://www.f-secure.com/en/web/home_global/online-scanner
Ce mi-aş dori de la un antivirus? Ca să-l parafrazez pe Păstorel: să fie gratis, să fie bun şi să poate fi instalat fără restricţii pe toate calculatoarele familiei. :) Iar licenţele oferite de tine se apropie… ;)
Din ce in ce mai multi utilizatori de Ubuntu. Poate aflu si eu de ce mi se blocheaza Ubuntu destul de des atat pe un desktop mai vechi (cam 7 ani), dar si pe un Laptop nou, un i7, ca Goagal si tata lui Goagal nu ma ajuta. ;)
Gagal, Goagal. ;) http://www.goagal.ro/_vechi/ ;)
Habar n-am. E ca şi cum ai spune: „merge aiurea maşina; poate îmi zice şi mie cineva de ce.”
Mie îmi merge strună. Şi folosesc Linux din 2002, iar Ubuntu (sau derivatele sale) de prin 2005. Când am avut probleme cu o distribuţie nouă pe sistemul meu, am schimbat DE-ul cu unul mai light.
Multumesc. Sarbatori fericite! ;)
Sărbători Fericite tuturor!