Acel moment cand ti se fura locul de parcare deszapezit de tine

Impropriu spus furat, că nu e locul meu de parcare. E locul de parcare pe care l-am deszăpezit în urmă cu o săptămână. Timp de o săptămână nu mi l-a ocupat nimeni și mulțumesc pe această cale tuturor vecinilor cu bun simț. Nu ai ce să faci în momente din astea. Poți fi la rândul tău nesimțit, dar nu e cazul meu, cel puțin nu acum. Cu toate că mai erau locuri de parcare în cartier, nu m-am încumetat să le ocup, pentru că au fost deszăpezite de altcineva care a stat probabil tot vreo 2 ore ca să facă treaba asta când era zăpadă mare. Am mers la strada principală și cu mai multe manevre am curățat un loc pe care nu se putea parca inițial. Am parcat acolo. Sunt curios dacă pierd și locul ăla. Bunul simț în România încă e boală rară. Mașina lui/ei.Masina care mi-a furat locul de parcare deszapezit

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

14 comentarii la „Acel moment cand ti se fura locul de parcare deszapezit de tine”

  1. Te gandesti ca persoana care a parcat pe locul “tau” nu a scos masina din sufragerie? Tot din zapada a iesit si el si cand locul “lui” era ocupat a cautat alta zona publica! unde poate sa parcheze! Si nu a blocat pe nimeni si nu a inventat reguli noi de “bun simt cetatenesc”. Poate ca simtul de proprietate pe care nejustificat il ai se propaga gresit cu ajutorul acestui blog. Ai ajuns sa ai destui urmaritori ceea ce te obliga la responsabilitate. Vrand sau nevrand faci rau sustinand idei gresite cum ca tu esti baiat “simtit” doar ca nu parchezi pe un loc de parcare pe care nu l-ai deszapezit tu. Si mai spune-ne ceva: daca zapada ce acopera masina mea nu o puteam da decat peste alta masina, loc gol de parcare, trotuar, sau strada ce trebuia sa aleg?

    Răspunde
    • Gabi, știu mașina. Nu fură locuri de parcare deszapezite de ieri de azi. Și alți vecini au avut aceasta problemă. Plus că în 2012 am mai avut un episod de gen, tot cu posesorul acestei masini. Faptul ca nu am facut nimic in afara de a scrie pe blog arata ca înțeleg unde imi sunt drepturile de proprietate. Iar de dat zapada, am dat-o intr-o zona unde nu era parcata alta mașină (am avut noroc de amplasare).

      Gabi, știi cum e cu bunul simt la care ma refer eu? E ca la supermarket când lași pe cineva cu doua produse in mana in fata ta. Chiar daca nu erai înainte la rand. E ca atunci când cedezi locul in autobuz unei persoane in vârstă. Chiar daca exista in ziua de azi o aversiune fata de bătrânii care călătoresc cu mijloacele de transport in comun. E ca atunci când nu te duci lângă un grup de oameni si tragi un pârț. Chiar daca nu exista lege împotriva acestui lucru. Desi ușor deplasate, exemplele pot continua. Ideea de baza este ca daca ne trebuie legi scrise pentru bun simț este grav. Si faptul ca aducem drept scuze existenta sau lipsa unor legi (drepturi de proprietate etc.) este si mai grav.

      Nu tot ce este legal este automat și de bun simt sau firesc. Adica, punctual, la exemplul meu, de ce toți vecinii suntem ok si ne respectam intre noi munca la lopata, iar altul nu? Cam asta a fost comentariul pe blog. Că, în rest, omului respectiv nu i-am zis nici pâs.

      Răspunde
  2. Domeniul public e cu folosinta comuna, ca de-aia e public. Nu avem de ce sa discutam despre bun simt atunci cand discutam despre un drept comun de folosinta. La problema ta Gabi, daca tot sunt garaje in zona aia, discuta cu un vecin cu garaj, cu care te intelegi sa-i blochezi intrarea daca nu gasesti loc. Un garaj cu intrarea curatata nu cred ca-l blocheaza nimeni zdravan la cap.

    Răspunde
  3. Salut cum am citit comentarile fiecare spune adevarul doar pentru propria lor. La noi unde locuiesc au facut o investitie mare in cartier. Inainte de 2010 era cel mai verde cartier. Primaria au taiat brazii, au schimbat interfata cartierului de canalizare si nu ultu.ul rand parcarea. La partea estica a cartierului au fost garaje pe care sunt demolate pentru a extextinde locurile la parcare . in momentul de fata era gandita ca parcarea intre blocuri sa fie numai catre locatari cei care au locuinte cadastrale si nu cei pentrufirme, eventual ptr.chiriasi. in urma urmei nu s-a nascut idea din cauza infrastructurii a cartierei pentru ca atata masini avem in cartier 158 buc. Iar in desenul technic nu
    mai 114 locuri de parcare a putut integra.
    Acum cum ai postat Gabriel, cu locul de parcare era tot aceeiasi situatie. Ai parcat la fata blocului, dimineata la servici, cand vii acasa -tadam – e ocupat de un locatar sau de un strain sau esti parcat la fata blocului dimineata cand pornesti masina, stergatoarele sunt date sus sau mai degraba vopsea la masina e trasa. Nu ai ce sa zici ca nu al nostru, este comun. Cand venea iarna la zapada mare, lucrezi cu lopata sa-l scoti masina, te duci la servici si iarasi locul tau preferat e o ucupat de catre un nesimtit. Mai ales ca si locul e curat. Asa a mers 2ani cand ne-am gandit una. Am facut contract cu primaria si acum avem fiecare locatar locul preferat la fata blocului, contra-cost desigur. In jur de 250 ron pentru un an, inmatriculat locul cu lacat. In momentul de fata altfel de solutie nu avem, cel putin fiecare insi curata locul lui si stim ca orcand venim acasa avem loc. O zi buna :)

    Răspunde
  4. Sunt exact in situatia celui caruia i s-a “furat” locul de parcare deszapezit “semnalizat” chiar cu 2 pet-uri!:) I-am ridicat stergatoarele, i-am lasat bilet…nimic. Omul e virtuos de nesimtit! Ma bate gandul rau de tot sa ii “umblu” la cauciucuri! Ce ziceti?

    Răspunde
  5. Dacă nu ai acte e degeaba… Restul e can can. Iar pentru cei ca dl. arfip dorin am un mare dispreț… Le-a lăsat mă-sa loc de parcare moștenire sau ce? Sa își cumpere sau e la paușală… Parchează cine vrea sau ajunge primul. Am avut niște certuri cu vecinii când m-am mutat dar până la urmă au înțeles că am aceleași drepturi ca și ei pe domeniul public proprietate a primăriei…

    Răspunde
    • Și încă o chestie… pentru atenționarea masinii pe la cauciucuri l-aș atenționat pe la dinți sau as începe un război cu vecinii precum visurat în serialele sale

      Răspunde
  6. Stai linistit. Si eu am avut parte de aceeasi experienta neplacuta. Locuiesc in cartier cam de cand m-am nascut ( 27 ani ) imi parchez masina in fiecare seara cand ajung de la munca in acelasi loc de cel putin 4 ani si vine un vecin nou in blocul meu cam de o luna, si imi ocupa locul cu nesimtire chiar si dupa ce l-am informat asupra acestui lucru. Data viitoare o sa ii “atentionez” direct masina pe la cauciucuri ! Desi nu imi sta in caracter acest lucru dat fiind si prin buna educatie pe care am primito de la ai mei.

    Răspunde
  7. Bunul simţ în România încă e boală rară şi oamenii cu bun sînt sunt pe cale de dispariţie. Tot în România.

    Răspunde
  8. Va inteleg foarte bine amaraciunea, dezamagirea, furia, dispretul etc. care sunt indreptatite
    Am trecut prin doua situatii asemanatoare. Cu cativa ani in urma eram la Pascani din jud. Iasi sa-mi preschimb pasaportul . Intr-o zi torida de vara am parcat masina langa un bloc de locuinte pe o mica platforma usor betonata. Un tip cu o mutra de betiv mi-a atras atentia ca nu am parcat prea bine, dar l-am ignorat. Dupa vreo 2 ore de stat la coada la politie, cand m-am intors la masina avea cauciucurile intepate. Am cautat un prieten care m-a ajutat sa duc rotile la service etc. , el zicandu-mi ca trebuie sa-mi para bine ca am gasit masina cu tot cu cauciucuri, caci unora li se intampla sa le gaseasca suspendate pe nista caramizi, fara roti…
    A doua intamplare s-a petrecut in Roma la intrarea in metrou, indreptandu-ne noi de la hotel catre Coloseum. O “doamna” bine din Bucuresti care era in grupul nostru de excursionisti, din acelasi autoccar…, cand am introdus tichetul a sarit in fata mea si a trecut .., eu ramand perplex dincolo, fiind pus in situatia sa mai cumpar un tichet… ( Nu l-am mai cumparat repetand aceeasi figura, cu voia altui posesor de tichet). Curat turism cultural din partea acelei NEdoamne…

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.