A luat fiinţă Fundaţia Comunitară Galaţi

Echipa Fundaţiei Comunitare Galaţi şi colaboratorii săi au sărbătorit, joi, intrarea oficială în rândul fundaţiilor comunitare din România.

După mai bine de un an şi jumătate în care a organizat evenimente de strângere de fonduri pentru ONG-urile locale funcţionând ca Grup de Iniţiativă, Fundaţia Comunitară Galaţi (FCG) a luat fiinţă în mod oficial, instanţa de judecată atribuindu-i personalitate juridică pe 20 octombrie. Echipa FCG a dorit să celebreze cum se cuvine intrarea în rândul Fundaţiilor Comunitare din România şi a organizat, joi, 4 decembrie, o petrecere de înfiinţare la care i-a avut alături pe inimoşii săi colaboratori. Membri fondatori, voluntari, reprezentanţi ai ONG-urilor pe care Fundaţia le-a ajutat prin evenimentele sale şi, nu în ultimul rând, generoşii săi donatori, cu toţii au ciocnit o cupă de şampanie şi au gustat tortul inaugural.

“Văd foarte mulţi oameni de calitate aici şi mă bucură enorm acest lucru. Vă mărturisesc că au fost momente în care m-am îndoit de forța comunității din orașul nostru. Am văzut cum operează fundații comunitare mari, precum cele din Cluj-Napoca, Sibiu sau Bucureşti, am văzut întreg angrenajul lor, dimensiunea evenimentelor lor și mi-a fost teamă că Galațiul va eșua. Nu a eșuat. Dovadă stau cele patru mari evenimente pe care Grupul de inițiativă pentru înființarea Fundației Comunitare Galați le-a desfășurat începând din toamna anului trecut: SemiMaratonul 2014 şi, în 2015, Cercul de Donatori, FunRaising și un nou SemiMaraton. În cadrul acestor evenimente, 15 ONG-uri au cerut sprijin financiar pentru derularea a 24 de proiecte. Peste 700 de donatori au reacționat imediat și au oferit, în total, 58.000 de lei, din care 53.000 de lei au ajuns efectiv în comunitate prin intermediul proiectelor derulate sau aflate în curs de derulare”, a declarat, în discursul său, Cristi Marian Ochiu, Director Executiv FCG.

“Nu a fost ușor. A trebuit să convingem ONG-urile că Fundația Comunitară poate fi un instrument benefic pentru ele, pe termen lung. A trebuit să convingem gălățenii să aibă încredere în noi și să ne ofere șansa de a le dovedi bunele noastre intenţii. A trebuit să convingem donatorii că suntem de bună credinţă şi, mai mult decât atât, că suntem un partener de nădejde în gestionarea proiectelor de responsabilitate socială”, a adăugat Ochiu.

Pentru anul 2016, Fundaţia Comunitară Galaţi îşi propune să ajute şi mai mulţi gălăţeni, facilitând legătura dintre ONG-urile locale şi potenţialii donatori. Practic, FCG va relua evenimentele de strângere de fonduri SemiMaraton, Cercul de Donatori şi FunRaising şi va organiza noi acţiuni similare, precum Swimathon sau Big Lunch. Tot în 2016, FCG doreşte să-şi extindă aria de acoperire în județul Galaţi, construind un nucleu puternic la Tecuci. De asemenea, Fundaţia intenţionează să ajute judeţul vecin Brăila să devină mai activ în implicarea și responsabilizarea comunităţii.

“Lupta pentru încredere și susținere continuă. Dar astăzi, acum, sunt mai optimist decât eram în prima zi. Pentru că știu că oamenii generoși nu constituie o specie dispărută la Galați. Oamenii generoși există și iubesc Galațiul suficient de mult cât să îl ajute să se dezvolte. Ei trebuie doar să afle de existența noastră și de rezultatele noastre și, cel mai important, să ne dea o șansă pentru a le arăta ce putem face împreună. Nu îi vom dezamăgi!”, a încheiat Cristi Ochiu, Director Executiv FCG.

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.