Top 10 lucruri pe care trebuie să le știi înainte să cumperi un gard sau o poartă

Atunci când cauți un gard sau o poartă ai în general trei opțiuni: lemn, fier sau aluminiu. Alegerea gardului sau alegerea porții depinde de gusturile tale, de funcționalitățile dorite dar, bineînțeles, depinde și de buget.

Un gard sau o poartă din lemn va avea un aspect rustic greu de egalat, dar mai greu de întreținut. Un gard sau o poartă din fier forjat va reprezenta compromisul dintre rezistență în timp și estetică. Un gard sau o poartă din aluminiu va fi cea mai bună soluție pe care banii o pot cumpăra, dar nu va fi cu siguranță cea mai ieftină.

Totuși, indiferent de ce tip de gard sau de poartă vei alege pentru casa ta, firma ta sau lucrarea ta, este recomandat să ții cont de următoarele 10 lucruri pe care trebuie neapărat să le cunoști înainte de a face pasul și de a lua o decizie.

Porti Aluminiu Garduri Aluminiu

1 Design

Poarta sau gardul este un element de design cu care intri prima oară în contact când ajungi acasă. Gândește-te bine înainte să iei o decizie atât legată de material cât și de design. Va fi nevoie să trăiești cu decizia ta toată viața, mai ales dacă alegi o poartă din aluminiu sau un gard din aluminiu, deoarece aceste tipuri de porți și garduri sunt cele mai rezistente în timp.

2 Împrejmuire

Atunci când alegi să împrejmuiești o curte sau o suprafață cu un gard, costurile pot fi destul de mari, mai ales dacă suprafața este mai întinsă. Prin urmare, apare tentația de a alege cea mai ieftină soluție. Ține cont mereu de costurile de remediere, reparație sau chiar înlocuire dacă ceva se strică. E posibil ca o soluție mai ieftină să te coste mult mai mult în timp.

3 Acces

Pentru a beneficia de maxima utilitate în cazul împrejmuirilor, o atenție deosebită trebuie acordată căilor de acces întrucât porțile pot avea mai multe variante de deschidere: batante, culisante sau culisante autoportante. Alegerea variantei trebuie să țină cont de spațiile funcționale ale porților, de eventualele pante, dar și de utilizarea spațiului din curte.

4 Poartă

Numite în termeni tehnici porți de acces pietonal, porțile pentru persoane ar trebui gândite special. Spre exemplu, orice împrejmuire trebuie să aibă o poartă de acces pietonal amplasată strategic. De asemenea, este recomandat ca aceasta să fie separată de poarta de acces auto din considerente legate de funcționalitate, confort și estetică.

5 Automatizare

Poate nu te gândești acum, însă poate la un moment dat îți vei dori. În zilele noastre multe persoane apelează la porți de aluminiu automatizate. Prin urmare, recomandarea principală e să pregătești cablarea necesară automatizărilor de preferat încă din faza de construcție a fundațiilor, aleilor și a stâlpilor astfel încât să nu se vadă nici un cablu.

6 Confort

Având în vedere tehnologia zilelor noastre, poți lua în calcul diverse alte accesorii de automatizare ce se pot monta pe porțile de acces auto din aluminiu, porțile de garaj din aluminiu sau porțile de acces pietonal din aluminiu. Gândește-te dacă vei dori interfon sau sistem de control acces avansat prin care poți deschide poarta de la distanță, fără cheie.

7 Stâlpi

Fiecare împrejmuire a unei curți presupune existența a cel puțin unei centuri (fundații) din beton care susține stâlpii necesari împrejmuirii. Recomandarea este ca stâlpii să fie tot din beton armat sau chiar din metal. O altă recomandare ar fi legată de formă. Deși frumoasă, forma cilindrică poate da bătăi de cap. Orientează-te pe forma clasică de stâlpi.

8 Vânt

Nu subestima niciodată natura, fie că vorbim de ploaie, ninsoare, grindină sau în mod special vânt. Atunci când alegi poarta sau gardul, mai ales dacă vorbim despre dimensiuni mari, nu supradimensiona deoarece vor fi eforturi mai mari pe elementele în mișcare și pe automatizări. De asemenea, alege un model de poartă ce permite circularea aerului.

9 Costuri

De obicei, o poartă sau un gard este o investiție pe viață pentru o locație. Există multe persoane care au ales o soluție cu 20% mai ieftină și apoi au regretat. Când alegi o poartă sau un gard gândește-te și la costurile de exploatare și de întreținere. Gardurile și porțile din aluminiu sunt soluția de top pentru că sunt rezistente și nu implică întreținere.

10 Întrebări

Nu cumperi în fiecare zi o poartă sau un gard, așa că nu te sfii să întrebi specialiștii cu experiență în domeniu. Apelează la sfatul unui expert înainte de a începe orice lucrare de amenajare a curții, deoarece te poate scuti de timp pierdut și de bani cheltuiți cu modificări ulterioare pe care va trebui să le faci pentru ca poarta sau gardul tău să fie cum dorești.

Concluzie

Stau la casă de peste un an și am decis să-mi schimb poarta din fier cu o poartă din aluminiu. După un studiu foarte atent și minuțios al pieții, am decis să aleg o poartă din aluminiu de la Davos Porți și Garduri din Aluminiu.

Au cel mai bun rating, cel mai bun feedback de la clienți și sunt renumiți pentru atenția lor la detalii și perfecționism. Din ce am citit, sunt puțini producători de porți și garduri din aluminiu în România. Unii chiar mai ieftini decât Davos.

Însă citind pe forumuri și întrebând, nu am auzit pe nimeni să se plângă de ei.

Nu aș putea spune același lucru și despre alți producători de porți și garduri de aluminiu (poate chiar cu mai multă reclamă) care fac lucrări cu 10-20% mai ieftine, dar care au șururburi urâte pe poartă, nituri inestetice și tot felul de imperfecțiuni.

Frate, o poartă din aluminiu nu costă puțin. Este probabil cel mai tare tip de poartă de casă pe care banii o pot cumpăra (nu cred că există încă porți din titan laminat precum armura lui Robocop :)). Dacă tot dau banii, măcar să iasă perfect.

Astăzi am dat comandă de o poartă de aluminiu de la Davos după ce ieri am discutat detaliile tehnice și oferta. Probabil într-o lună voi reveni cu un nou articol pe blog cu primele impresii legate de tot procesul: montaj și rezultat final + poze.

Menționez că nu sunt angajat Davos, acționar sau ceva. Sunt client. Acest articol nici măcar nu este unul sponsorizat/plătit. L-am scris pentru că am avut o experiență bună cu ei și pentru că sunt un business românesc fain.

Să știți că mai sunt și bloggeri care scriu fără bani despre produsele pe care le folosesc cu adevărat și despre experiențele pe care le trăiesc cu adevărat :)

Dacă ești interesat de o poartă din aluminiu sau de un gard din aluminiu și vrei ca acestea să fie perfecte, la milimetru, contactează-i cu încredere pe cei de la Davos Porți și Garduri din Aluminiu.

P.S.: Articolul cu cele 10 informații este inspirat dintr-un material descărcat de la ei pe site. Doar completezi un formular și vei descărca rapid catalogul de modele de porți de aluminiu și catalogul de prețuri de porți și garduri de aluminiu.

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

2 comentarii la „Top 10 lucruri pe care trebuie să le știi înainte să cumperi un gard sau o poartă”

  1. Recomand si eu Davos, cei de la Galati. Sunt profesionisti exemplari. Nici nu se compara cu cei de la Craiova care sunt vai…

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.