9 sfaturi pentru a face față mai ușor unei recesiuni economice

Prețurile foarte mari, inflația foarte crescută, instabilitatea geopolitică și pandemia sunt semne clare ale unei perioade dificile din punct de vedere economic. Fie că vom vorbi despre o criză economică sau despre o recesiune economică, iată câteva idei bune.

Dacă ești amator de conținut video, te invit să apeși play la videoclipul de mai jos unde prezint mai amplu în vlog ideile din acest articol. De asemenea, m-ar ajuta foarte mult să te și abonezi la canalul meu de YouTube și să-mi lași un like la videourile care îți plac.

Dacă nu se încarcă videoclipul de mai sus, apasă aici.

9 sfaturi pentru a trece mai ușor peste o recesiune economică

  1. Fă-ți update la CV și la rețelele sociale. Chiar dacă nu intenționezi să te angajezi în altă parte, este bine să ai un CV actualizat și bine pus la punct. De asemenea, angajatorii îți verifică și profilurile sociale, așa că acordă mare atenție la ce postezi.
  2. Continuă (cu prudență) să-ți lași banii să circule. Capitalismul nu e total bun sau total rău. Dar ca să funcționeze este necesar ca banii să circule (comerț). Dacă toată lumea ține de bani, aceștia se devalorizează și colapsul financiar se adâncește.
  3. Dacă ai bani, acum este momentul să investești. Crizele sau recesiunile economice sunt precum anotimpurile. Trec la un moment dat. Dacă ai mulți bani, acum este momentul să investești, deoarece unele asset-uri se ieftinesc.
  4. Scapă de datorii sau redu-le cât poți de mult. În perioade de criză economică dobânzile și indicii (Robor, IRCC, Euribor etc.) o pot lua razna. Caută împrumuturile cu cele mai mari dobânzi și concentrează-te să reduci cât de mult poți de acolo.
  5. Fă-ți un fond de urgență sau alimentează-l pe cel actual. Un fond de urgență eficient sunt niște bani puși de-o parte cu care să-ți întreții familia și stilul de viață timp de 6 luni. Un astfel de fond se construiește în timp, așa că lucrează la el.
  6. Caută noi metode de a face bani sau învață lucruri noi. Se spune că omul modern își va schimba calificarea profesională de 2-3 ori pe parcursul vieții. Fii deschis(ă) să înveți lucruri noi. Citește acest articol cu 33 de idei de făcut bani online.
  7. Analizează-ți cheltuielile și fă un plan de reducere. Nu trebuie să acționezi fix acum, dar e mai bine ca atunci când ”shit hits the fan” să ai un plan. Astfel, când lucrurile devin nasoale, vei activa planul de reducere gândit în vremuri bune.
  8. Economisește bani fără să devii obsedat. Viața e frumoasă și trebuie trăită, însă banii sunt un șef foarte rău și un supus foarte bun. Ca banii să ți se supună, trebuie să-i economisești. Iată aici un material cu 22 de idei de economist bani.
  9. Învață ceva concret care îți poate aduce bani online. Iar aici mă refer la marketing afiliat. Marketingul afiliat nu e MLM sau schemă piramidală. E ca și cum ai fi un agent de vânzări online la mai multe companii. Îți recomand acest articol.

Concluzie sfaturi recesiune economică

În perioadele grele se poate exprima foarte bine teorii relativității. Când ne este bine (bani, tinerețe, distracție, prieteni, reușite), timpul trece repede și cu plăcere. Când ne este rău (crize, războaie, foamete), avem senzația că timpul trece greu și că nu se mai termină.

Singurele 2 lucruri sigure în viața sunt moartea (momentan, că se lucrează la soluții de prelungire a vieții) și schimbarea (care e mai sigură decât moartea). Prin urmare, fii flexibil(ă), deschis(ă) și mereu gata pentru a face schimbări în viața ta.

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.