3 retete cu alimente reale (real food)

Ieri am scris acest articol în care am inclus o listă a alimentelor cu adevărat hrănitoare. Pasul 2 a fost să trec la treabă și să încep să folosesc o parte din ingredientele respective pentru a găti. Chiar sunt curios să văd dacă rezist o săptămână cu un ritm din ăsta al meselor. Duminică și sâmbătă seară am voie orice :)

De fapt, nu e o dietă. E un program în care mănânci mâncare gustoasă. Eu m-am focusat pe ceva pentru definire musculară. Adică m-am apucat din nou de sport (fac acasă momentan). Și mișcarea merită ajutată și de ceva alimentație hrănitoare în primul rând. Sunt curios cu ocazia asta și dacă voi face ceva economii de bani dacă sunt mai planificat cu mesele.

Prima rețetă e una simplă. De fapt, toate sunt simple. Prima rețetă constă în niște degețele de pui sănătoase. Pieptul de pui se spală bine și se taie fâșii. Fâșii pe lungime. Nici foarte subțiri, dar nici să nu rămână foarte groase. Pe tavă se așează în prealabil niște folie de gătit, ca să poată fi curățată mai ușor. Se pun fâșiile de piept de pui pe tavă, se stropesc cu ulei de măsline și apoi se condimentează. Eu am folosit piper alb și ghimbir, dar, în general, pentru un look mai atrăgător se poate folosi piper negru (nu foarte fin) și sare. Se întorc fâșiile pe toate părțile, ca să se îmbibe uniform cu ulei de măsline (nu puneți mult) și condimente. Se bagă la cuptorul deja încins în prealabil la vreo 200 grade Celsius. În 20-25 de minute maximum sunt gata (să nu le lăsați să se usuce). După 15 minute să le întoarceți pe partea cealaltă.

A doua rețetă e la fel de simplă și presupune gătirea de carne de porc și broccoli la cuptor. Eu am folosit carne de porc la caserolă. Era deja tăiată în bucăți de forma celor folosite la tochitură, dar mai mari și cu mai puțină grăsime. E nevoie de puțină grăsime pe carnea de porc, dar nu în exces.

Am pus folie pe tavă, am tăiat carnea de porc în bucățele mai mici, cam cât o minge de ping-pong fiecare (carne crudă) și le-am amestecat acolo cu broccoli înghețat. Am adăugat puțin ulei de măsline și condimente. La fel, piper alb și ghimbir (îmi place la ghimbir că e mai sănătos, dar e un pic iute așa cum îmi place mie). Am pus folie deasupra ca să se genereze mult abur în interior și am băgat la cuptor. Nu vă temeți că se usucă carnea. Broccoli fiind înghețat va lăsa foarte multă apă la gătire. Lăsați cam 45 de minute la cuptor.

Dimineață am ales micul dejun al campionilor :) Inițial se vorbește de 3 ouă ochiuri, dar mie mi s-au părut multe așa că am făcut doar două. Două ouă ochiuri tari cu spanac și ciuperci. Am pus într-o tigaie o lingură de ulei de floarea soarelui, după care spanacul înghețat, apoi ciupercile și imediat ouălele. Spanacul și ciupercile nu trebuie să dea senzația că s-au gătit. Trebuie doar să vedeți că spanacul ”se desface” complet și că nu mai pare deloc înghețat. La ouă e ușor să vă dați seama când sunt gata. Poate fi un mic dejun delicios.

Degetele sanatoase de pui
Degetele sanatoase de pui
Ouă cu spanac si ciuperci
Ouă cu spanac si ciuperci
Porc cu broccoli la cuptor
Porc cu broccoli la cuptor

Atenție, mâncărurile despre care zic nu sunt neapărat sănătoase sau poate nu ajută un organism mai sensibil. De exemplu gălbenușul de ou afectează colesterolul, carnea de porc cade mai greu la stomac etc.

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

3 comentarii la „3 retete cu alimente reale (real food)”

  1. @bluebeb corect despre folia de aluminiu si ingredientele proaspete, dar nu toate legumele congelate sunt si prefierte, trebuie verificat aspectul. Cat despre oua, cercetarile arata ca un ou pe zi nu influenteaza deloc aportul de colesterol rau, mai depinde si de ce efort fizic faci in acea zi. Indubitabil, ouale (de tara) sunt cele mai valoroase surse proteice preferate pentru micul dejun, cel mult pranz. Cat despre legumele crude, sunt legume care isi aduc aportul nutritiv cand sunt coapte sau gatite in abur, altele crude. Gasesti multe informatii la o simpla cautare pe google ex: http://www.csid.ro/diet-sport/dieta-si-nutritie/legume-crude-vs-legume-gatite-care-isi-pastreaza-mai-bine-vitaminele-10964125/
    Gabi, spor la gatit si planificat mese sanatoase(totul sta in combinatiile potrivite!).

    Răspunde
  2. Folia de aluminiu este toxica. Mai ales incalzita. Foaia de copt este mai ok.
    Nimic nu e hranitor si sanatos. Carnea de pui, trebuie sa fie de la o gaina de tara si nu din comert.Broccoli congelat este acel broccoli fiert si apoi congelat (deja nutrientii au disparut).Deci cel proaspat trebuie consumat.
    De oua ce sa mai zic? Acestea trebuie sa fie de la tara.Se consuma 2 oua pe saptamana si de preferat fierte.Stii tu sarea, grasimea,uleiul,oualele,etc ridica la cote maxime colesterolul. Poti sa fii slab,slab si sa ai colesterolul 200, asta nu inseamna ca esti sanatos.
    Ptr o mancare sanatoasa, aproape totul se consuma crud si fara condimente.Iar proteinele sanatoase nu sunt cele din carne.
    Spor in ceea ce ti-ai propus sa faci!

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.