Nu știu alții cum sunt, dar eu când văd că a mai trecut un an din viață mă apuc să trag linie la ce am făcut până acum și să-mi stabilesc ce vreau să mai fac.
Însă de multe ori am nevoie și de ceva inspirație pentru rezoluțiile de anul nou, așa că m-am gândit să scriu acest articol unde vei găsi unele dintre cele mai populare 17 idei de obiective pentru anul nou. Dă scroll la finalul articolului dacă nu ai răbdare să citești introducerea :)
Eu nu am ales să mă ocup chiar de toate, pentru că m-ar depăși, însă la partea aia cu stay fit va trebui să iau măsuri urgent. După ce anul trecut (2016) slăbisem așa cum mi-am dorit, iar pe la începutul anului 2017 mă apucasem serios de tras de fiare, după ce a trecut vara am început să mă îngraș la loc pentru că am avut un regim de viață haotic și m-am dat la mâncare și la băutură fără restricții. Cine nu m-a mai văzut de mult va zice că m-am îngrășat tare.
Din fericire mi-au mai rămas ceva din mușchii de la început de an, numai că am pus burtă și i-am acoperit grăsime. Așa că unul dintre obiectivele mele pe 2018 este să mănânc mai puțin și mai de calitate, să fac sport cel puțin 4 zile pe săptămână și să beau alcool bere doar o singură dată pe săptămână (vinerea sau sâmbăta).
Un alt obiectiv personal pe 2018 va fi să fac o operație (hernie ombilicală) pe care am amânat-o de câțiva ani (pentru că nu m-a deranjat). Pe plan financiar îmi doresc să aflu cât mai multe despre investiții și poate să încep să învăț să mă joc pe platforme gen eToro.
Consider că tehnologia blockchain și piața criptomonedelor este abia la început, iar anul 2017 a fost doar cel care a atras atenția mai mult asupra acestui subiect datorită exploziei prețului la Bitcoin. Eu personal sunt mai degrabă fan Ethereum și am investit anul acesta acolo – povestea pe larg despre criptomonede o citești aici.
Gata, v-am ținut destul de vorbă. Dacă nu mai bag vreun articol nou, vă doresc de pe acum un an nou fericit și plin de împliniri.
Cele 17 idei de rezoluții pentru anul nou se află mai jos.
Idei obiective anul nou
1. Fii mereu în formă: În SUA, pierderea kilogramelor în plus este în topul rezoluțiilor pentru noul an și combinată cu ”să fac mai mult sport” și cu ”să stau fit și sănatos” este ceva ce o treime din populație își dorește să obțină. Este destul de ușor să începi un program de exerciții fizice și o dietă, însă cheia este să fie niște programe decente care sa îți ofere rezultate stabile și să fie ușor să te ții de ele pe termen lung.
2. Începe să mănânci mâncare mai sănătoasă și mai puțină mâncare în general: Asta e de obicei o extensie a rezoluției anterioare. Comutând la o dietă mai sănătoasă este extrem de dificil mai ales când suntem înconjurați de junk food ieftin. Totuși, cu o cantitate suficientă de determinare și cateva elemente de bază poți încet să dezvolți obiceiuri alimentare mai sănătoase.
3. Oprește amânările: Cea mai mare barieră care împiedică majoritatea oamenilor de a-și atinge obiectivele este dorința de relaxare și de a face ceva distractiv în loc de a munci din greu. Odată ce te-ai obișnuit cu amânările, va fi dificil să renunți pur și simplu la ele, așa că vei avea mult de luptat. Însă rezultatele pe care le vei obține merită tot efortul.
4. Îmbunătățește-ți concentrația și aptitudinile mentale: Oamenii au încercat să găsească căi prin care să-și îmbunătățească concentrarea și capacitățile cognitive de mii de ani, iar majoritatea civilizațiilor foloseau o combinație între exerciții mentale și medicină naturista. În ziua de astăzi te poți folosi atât de aplicații care te ajută în acest sens cât și de meditație. Dacă reușești să îți faci un obicei din acest lucru vei putea să-ți controlezi stările, să înveți mai rapid și să rezolvi probleme mai ușor.
5. Întâlnește-te cu oameni noi: Atunci când ne blocăm în rutină, sfârșim deseori stând acasă majoritatea timpului și pierzând multe alte oportunități de networking și de distracție. Întâlnirea cu oameni noi poate fi benefică pentru sănătatea ta mentală și te poate ajuta în carieră, așa că nu-ți fie teamă să ieși și să-ți faci și niște prieteni noi.
6. Devino mai activ: Unii oameni nu au chiar o problemă atât de mare cu greutatea și uneori chiar mai fac exerciții fizice de cateva ori pe săptămână. Însă stau doar asezați acasă sau la serviciu, aspect care are un efect negativ asupra sănătății și a posturii. În acest caz merită să găsești mai multe căi prin care să te miști mai mult și să devii mai activ pe parcursul întregii zile decât să stai toată ziua în fața computerului. Iar dacă implici și membrii familiei totul va deveni mai distractiv.
7. Devino mai îcrezător: Dacă ai încredere în tine oamenii simt acest lucru și este mult mai ușor ca opiniile tale să fie auzite, să ceri oamenilor anumite lucruri și să avansezi în munca ta. O doză rezonabilă de încredere în sine te va conduce către o viață mai fericită per total.
8. Câștiga mai mulți bani: Până și miliardarii caută mereu căi prin care să câștige mai mulți bani, iar cei care nu sunt miliardari încă, cu siguranță le-ar prinde bine o sursă suplimentară de venituri pentru ca viața să devină un pic mai confortabilă. Din fericire există destul de multe opțiuni disponibile precum joburi în paralel, activitatea de freelancing și folosirea internetului în avantajul tău.
9. Devino mai politicos: Bunele maniere au fost întotdeauna o parte importantă a societăților civilizate. Acestea ne fac să ne conectam mai ușor cu alții și ne ajută să evităm să ofensăm anumite persoane. Astfel, oamenii te vor percepe ca o persoană bună și de încredere.
10. Redu stresul: Se spune ca stresul este unul dintre cei mai mari ucigași și are un efect distructiv atât asupra relațiilor tale cât și a sănătății tale. Da, stresul poate fi un efect secundar aproape inevitabil al stilului de viață modern, dar acesta poate fi controlat prin diverse tehnici pe care le poți practica până obții rezultate mai bune.
11. Învață să fii mai fericit cu viața ta: Până și cei care sunt în formă, au o viață bună și țin stresul sub control pot fi nefericiți. E nevoie de timp și de răbdare pentru a învăța cum să găsești bucuria în lucrurile mici care te înconjoară și să nu lași problemele să te îngenuncheze.
12. Obține mai mult somn de calitate: Cu TV-uri mari, computere, smartphone-uri, tablete și tot felul de alte gadget-uri cu lumini strălucitoare și alerte, este greu să ai parte de somn suficient noaptea. Ar trebui să țintești la cel putin 8 ore de somn pe noapte în fiecare zi pentru o viață echilibrată.
13. Renunță la fumat: Fumatul este un obicei rău la care mulți oameni nu reușesc încă să renunțe. Acest obicei nu numai ca îți pune în pericol viața și sănătatea, dar îți face și o gaură semnificativă în portofel. Fii pregatită să dedici multă putere pentru a renunța la acest obicei și apelează la ajutor specializat dacă voința nu este suficientă.
14. Privește mai puțin la TV: Deși internetul e noul TV, o persoană petrece în medie destul de mult timp în fața unui ecran, timp pe care l-ai putea folosi pentru a dezvolta aptitudini noi, pentru a învăța sau a-ți menține corpul activ. Odată ce reușești să reduci din acest timp pierdut vei observa cât de productivă poate deveni o zi.
15. Citește mai mult: Carțile sunt o formă excelentă de a obține multe cunoștințe despre o gamî variată de subiecte. De asemenea, cititul este un foarte bun exercițiu pentru creier. Nu este atât de greu să citești 20 de carți pe an. Trebuie doar sa iți dezvolți obiceiul de a citi cărțile care îți plac.
16. Găsește-ți persoana potrivită: Cu toții avem nevoie să ținem în brațe pe cineva uneori, să vorbim și să împărtășim cele mai adânci secrete, dar găsirea persoanei potrivite seamană uneori cu un concept de încercare – eroare. Merită sa ieșim în lume și să evaluam mai mulți potențiali parteneri înainte de a-l gasi pe cel cu care să ne înțelegem cu adevărat bine.
17. Ai parte de sex mai bun: Orice relație sănătoasă necesită un nivel important de intimitate, iar sexul ne ajută să fim mai sanatoși atât din punct de vedere mental cât și din punct de vedere fizic. Ideea este să faci din sex o experiență recompensatorie și plăcută, iar acest lucru se realizează cu practică și exercițiu.
[feature_box style=”9″ only_advanced=”There%20are%20no%20title%20options%20for%20the%20choosen%20style” alignment=”center”]
Dacă vrei să citești încă 33 de idei pentru obiectivele de anul nou, citește în întregime articolul pe care l-am scris aici, pe acest blog.
[/feature_box]
Foarte bune ideile.
Foarte ok lista asta, am ”împrumutat” și eu câteva chestii de pe aici :D
Super, mult succes!