Traseu către Mare: Galați – Constanța

Vă propun un traseu către Mare de la Galați la Constanța. Fac des traseul Galați – Constanța și am hotărât că traseul pe care urmează să vi-l propun este cel mai bun traseu din zona Galați către Constanța. Cel mai bun pentru mine. E un traseu către Mare rapid și lejer, foarte lejer. De asemenea poate fi aplicat și ca traseu către Mare dacă te duci în Bulgaria.

Traseul Galați – Constanța pe care vi-l propun este următorul: Galați – Brăila – Viziru – Constanța. La finalul articolului am să vă pun și o hartă ca să o vedeți, dar hai să vă explic de ce am ales acest traseu. Există mai multe variante de a merge din Galați la Mare la noi, adică în zona Constanța.

Mulți care vin de departe aleg să treacă cu BACul pe la Galați sau pe la Brăila pentru că drumul are parte de peisaje mai faine, iar simpla trecere cu BACul poate fi o experiență interesantă pentru unii. Am scris și un articol aici despre cum se trece cu BACul pe la Galați sau cu BACul pe la Brăila dacă aveți nevoie de informații suplimentare. Ok, poți să treci și cu BACul pe la Galați sau cu BACul din Brăila ca să mergi la Mare, dar dezavantajul principal este pierderea de timp. Pentru că BACul de la Galați trece pe timp de vară din 30 în 30 de minute și costă mai mult decât plata podului, iar cu BACul de la Brăila e aproape același cost (cu 2-3 lei mai puțin), dar acela trece când se umple (de multe ori chiar mai repede). Cert e că aștepți la BAC, iar uneori coada e atât de mare pe timp de vară încât s-ar putea să mai aștepți un transport fluvial. Dacă nu te grăbești, e ok.

Dar dacă vrei să ajungi repede la Mare pe Galați – Constanța, merită să mergi pe traseul auto recomandat de mine, adică Galați – Brăila – Viziru – Constanța. Iar dacă vrei să ajungi repede la Mare la Bulgari, merită să mergi pe traseul Galați – Brăila – Viziru – (înainte de Ovidiu faci dreapta la sensul giratoriu ca să intri 13-14 Km pe autostradă) – și apoi mergi către vama de la Negru Vodă că e foarte liberă, iar drumul cătrea ea e și mai liber (spre deosebire de Vama Veche unde se înghesuie toată lumea sau cealaltă vamă unde ajungi tot cu trecere BAC și se mai așteaptă și acolo).

Acum să descriu un pic traseul de care menționam. Ca să fie clar, vorbim de traseul către Mare de la Galați la Constanța: Galați – Brăila – Viziru (stânga aproape de ieșire din Viziru și apoi ții indicatoarele – de fapt, trebuie să faci la un moment dat spre stânga la Hârșova) – Constanța.

Dacă e dimineață fă Galați – Brăila pe drumul lung (cel spre Șendreni, dar virezi la stânga înainte să intri în Șendreni), că e mai liber. Eviți astfel aglomerația de dimineață din Brăila. Dacă e altă perioadă a zilei poți să mergi pe drumul scurt (pe dig) și să traversezi Brăila. Pe Galați – Brăila – Viziru ai șanse să mai dai de radare, nu te grăbi prea tare. Folosește Waze sau/și mai întreabă pe stație. După ce ai făcut la stânga înainte să ieși din Viziru e ok, drumul e liber și e destul de bun. Fac săptămânal Galați – Constanța (indiferent de anotimp) și nu am găsit pe drumul ăla decât o singură dată un MCV în mișcare în afara localității și un radar vechi într-o localitate (iar asta doar acum vara). Nu vreau să dau idei polițiștilor de la rutieră care îmi citesc blogul, dar ideea e că poți să mergi mai tare în zona aia. Pentru că e atât de liberă, iar drumul e bun (nu e vălurit) încât riscurile nu sunt chiar atât de mari (probabil asta au calculat și ei și de aia nu stau pe acolo cu prea multe radare). Încă :)

La Hârșova podul costă 11 lei pentru autoturisme. Tot la Hârșova e un OMV la ieșire – e sigura benzinărie decentă unde merită să faci un popas pe tot traseul ăsta. De acolo mai ai maxim o oră până în Constanța. Dacă ești norocos poți vedea la ieșirea din Mihail Kogălniceanu și niște avioane americane la baza lor de acolo. Avionul ăla mare care poate transporta blindate e preferatul meu, dar acum e garat mai departe de văzul lumii pentru că baza militară de la Kogălniceanu e în lucrări (probabil se extinde, probabil se modernizează pista, nu știu).

Și apoi ajungi în Constanța. În Ovidiu mai stă radar către cei care vin spre Mare. Un MCV alb, neînscripționat. Are număr de MAI și polițiști în el, clar e radar :) După care te descurci tu să ajungi în ce stațiune vrei. Dacă mergi la Mare la Bulgari, după cum ziceam și mai sus, țintește vama de la Negru Vodă. Liberă tare. Vigneta de Bulgaria pe o săptămână costă 5 euro și se cumpără din vamă, eventual întreabă de ghișeu dacă nu îl observi (e ultimul din capăt de pe stânga). Cât îți verifică documentele ai timp să cumperi vignetă că nu e nici naiba la coadă la vama din Negru Vodă. Polițiștii de frontieră bulgari știu suficientă română încât să te înțelegi.

Galati - Constanta
Galati – Constanta

Chiar îți recomand să vorbești în română, nu în engleză. Am o vagă senzație că în vama de la Negru Vodă știu mai bine româna decât engleza. Polițiștii de frontieră români nu te controlează. Nici la dus, nici la întors. Bine, dacă ești cu familie și copii după tine și nu semeni cu Osama Bin Laden. Sau dacă nu ai mașină cu numere de Moldova sau Ucraina, că și acolo sunt atenți. Toți. Și românii și bulgarii. Oricum, oamenii verifică ok la vamă. Dacă am omis ceva, vă rog să-mi spuneți. Dacă am greșit cu ceva, vă rog să-mi spuneți. Dacă vă mai pot ajuta și cu alte informații, vă rog să-mi spuneți. Drumul Galați – Constanța îl faci în 2 ore jumate fără opriri și cu mers decent spre sportiv. Pun și un print screen cu traseul mai sus.

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

11 comentarii la „Traseu către Mare: Galați – Constanța”

  1. Subscriu, e cel mai bun si rapid traseu. Testat: dus prin Viziru-Tandarei-Fetesti-autostrada si intors pe la Giurgeni-Viziru.
    La intors drumul a fost cu 45 minute mai scurt, cu toata autostrada de la dus! Si am prins si o gramada de tiruri la intors, daca era mai liber probabil scoteam si mai putin. Drumul e parfum ca si calitate a asfaltului. Pe dincolo, Tandarei-Fetesti sunt niste “gropite” ca sa le zic asa, nu-s adanci, dar destul de largi unele, iar in Fetesti o parte din portiunea de tranzit asfaltul e prost.

    Răspunde
  2. Eu am alt traseu mai liber si ceva mai rapid zic eu. De la Gura Ialomitei faci dreapta catre Tandarei, stanga catre Fetesti. Acolo urci pe autostrada si dunga. Nici nu te mai opresti la pod, il platesti prin sms :) Daca ai asa drumuri multe iti recomand sa-l incerci odata si sa ne spui parerea ;)

    Răspunde
  3. Văd că recomanzi podul de la Giurgeni. Părerea mea e că cel mai fain şi rapid e să mergi pe autostradă: de la Viziru tot înainte, prin Slobozia, apoi A2, A4 şi gata, ai ajuns la mare. :)
    Anul trecut de la Viziru am făscut stânga şi am intrat pe autostradă la Feteşti: o greşeală imensă, căci e un drum de vreo 40 km rupt. Varianta prin Slobozia e cu vreo 20 Km mai lungă, dar e mai rapidă şi mai comodă.
    Părerea mea… :)

    Răspunde
    • Fetesti – Tandarei foarte bun comparativ cu Fetesti – Gura Ialomitei unde intradevar sunt niste portiuni de plangi. Incearca, reduci cei 20 de km. Nici sate nu prea sunt pe acolo, nu mai zic de politie :)

      Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.