Invatati odata sa folositi scarile rulante

S-a scris foarte mult despre treaba asta. S-au făcut diverse campanii de informare. Și nimic. Foarte puțini oameni știu cum să folosească scările rulante. Fie că ești la metrou sau într-un centru comercial, atunci când urci sau cobori pe scările rulante stai mereu pe partea dreaptă dacă nu te grăbești. Atât de simplu e. Regulile de bun simț spun că trebuie să-i lași pe cei care se grăbesc să urce sau să coboare prin partea stângă. În nici un caz nu trebuie să te poziționezi pe centru, eventual cu ambele mâini pe barele de sprijin, ca să nu mai poată trece nimeni. Nu e frumos. Hai să evoluam și noi măcar cu astfel de pași mici, de bun simț.Cum se urca pe scarile rulante

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

10 comentarii la „Invatati odata sa folositi scarile rulante”

  1. Scările rulante se folosesc, de obicei, acolo unde se estimează un trafic destul de ridicat (la metrou de exemplu) și nu-i poți cere nimănui să stea pe partea dreaptă cât timp de jos până sus timp de câteva minute scările rulante sunt full.

    Și ca idee, că tot suntem la capitolul scări rulante din stațiile de metrou, pentru a ajunge în stațiile de metrou există clasicele scări pentru că oamenii vin pe rând dar la ieșire din stația de metrou ies toți o dată și scările rulante sunt o necesitate.

    În rest, dacă traficul nu o impune, scările rulante sunt… mofturi… de exemplu cele din mall-urile prin care bate vântul… și nu-mi spune tu mie că mergi cu nevasta la shopping și te grăbești? Că dacă faci aceasta nu mai mănănci ciorbă caldă vreo săptămână.

    Iar în altă ordine de idei sunt multe lucruri legate de etichetă sau care țin de bunul simț și cei mai mulți le ignoră sau consideră că normalitatea lor e normalitatea tuturor…

    Răspunde
    • Ieri într-un centru comercial semi-părăsit mă grăbeam la sală (sala e la etajul 3), iar eu urc de obicei pe scările rulante fără să aștept să mă urce ele :) De două ori (și la urcare și la coborâre) găseam pe câte cineva care bloca scara poziționându-se pe mijloc și ținându-se cu ambele mâini de bare. Culmea e că în ambele cazuri, acele persoane erau angajate pe la diverse firme aflate în chirie la acel centru comercial.

      Răspunde
      • Ce glumeț ești Gabi… deci te grăbeai la sală… și nu ți-a spus nimeni ca tot efortul pe care-l depui la sală este anulat de folosirea scărilor rulante?

        Data viitoare folosește scările clasice și vei descoperi că poți bea de două ori mai multă bere decât de obicei…

        Sau dacă chiar te grăbești… folosește liftul… dacă nu cumva stă cineva drept în fața ușilor și nu se poate urca în el…

        Răspunde
        • Asa va place uneori unora sa vorbiti ca sa va aflati in treaba doar sa contraziceti…
          A spus clar omu’ ca foloseste fara sa astepte sa il urce. Si da, e posibil sa te grabesti la sala. Pt ca ori ai un timp limitat in programul tau cotidian, ori trebuie sa ajungi la timp la o clasa de ce-o fi. Aerobic de exemplu. Ca poate lu’ Gabi asta-i place.
          Si treaba cu scarile rulante din metrou xa sunt pline…poate nu stii, da’ poate sa fie aglomerat si sa fie chiar pline, insa pe partea stanga mereu ai sa vezi o cale de trecere. Pt ca e o regula nescrisa. Si daca in Romania inca nu exista, poate in timp se invata.
          N-am inteles de ce esti asa deranjat de articol. Nu e absolut deloc un subiect aberant.

        • Mihaela dragostea mea… ca să-l parafrazez pe un contemporan în viață (M. Geoană)… tu te-ai trezit cu fața la cearșaf? Și eu, doar așa ca să-ți cânt în strună… și mă repet cu precizări suplimentare ca să nu vorbim împreună și să ne înțelegem separat:

          1. Mergi la sală pentru o condiție fizică de invidiat (sau ceva legat tot de fizic) și eu aș prefera să urc 100 de etaje sau să alerg 10 kilometri… și scările rulante le-aș folosi la întoarcere/coborâre.

          2. Vreau o poză de la orele de vârf la metroul bucureștean unde vezi în partea stângă acel spațiu de trecere (am trăit suficient timp în capitală și personal n-am văzut așa ceva la orele de vârf, poate doar atunci când se plimbă pensionarii).

        • În 2010, 2011 și 2012 eu n-am văzut așa ceva cât am fost detașat în interes de serviciu… poate s-au mai civilizat capitaliștii în ultimii 2 ani… poate, numai zic…

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.