Instalare iGO pe Android: GPS gratis fără internet

Dacă ai căutat o metodă de instalare iGO pe Android în care sa ți se explice clar totul, ai ajuns bine. În acest articol mi-am propus să scriu toți pașii procesului de instalare iGO pe Android, astfel încât sa fie ușor pentru oricine să aibă navigare GPS pe Android complet gratuit, fără costuri suplimentare din partea operatorului de telefonie mobilă care te poate taxa pentru traficul de date pe care alte aplicații Android de navigare GPS îl pot consuma.

E drept că pe toate telefoanele cu sistem de operare Android există deja o soluție de navigare GPS gratuită oferită de Google Maps. Navigarea GPS prin Google Maps s-a dovedit a fi o soluție utilă pentru mine și se pare că funcționează foarte bine și în România, nu numai în alte țări. Totuși, navigarea GPS pe Android cu ajutorul Google Maps solicită trafic de date, așa că trebuie să ai internet pe telefon ca să o folosești, iar internetul pe mobil reprezintă un cost suplimentar pe care nu toți și-l permit și nu toți vor să-l facă. De aceea, există și alte aplicații de navigare GPS pe Android care să-ți ofere posibilitatea să folosești smartphone-ul tău Android pe post de GPS.

iGO pentru Android este una din acele aplicații de navigare GPS pe Android care nu necesită o conexiune la internet pentru a funcționa și, prin urmare, nu generează costuri suplimentare indiferent în ce țară vei merge. În mod normal, iGO nu este o aplicație care se găsește în magazinul de aplicații Google Play, dar niște băieți deștepți au reușit să o optimizeze astfel încât să avem parte de navigare GPS pe Android gratis.

Înainte de a instala iGO pe Android trebuie să te asiguri de câteva aspecte ca totul să decurgă bine și navigarea GPS pe Android să funcționeze din prima.

În primul rând, îți trebuie un card de memorie de 2 GB, deși eu recomand unul de 4 GB. Dacă nu ai încă un card de memorie microSD pe care să-l introduci în telefonul tău cu Android, poți comanda unul rapid de aici. În al doilea rand, îți trebuie un cablu de date pentru a conecta smartphone-ul tău cu Android la calculator. Dacă nu ai cablu de date, poți folosi și un cititor de carduri. În al treilea rând, merită să-ți verifici telefonul să nu aibă diverse programe instalate aiurea. De cele mai multe ori, instalarea iGO pe Android poate să nu funcționeze dacă telefonul tău este instabil și îți creează de obicei probleme. Deci, dacă ai probleme cu telefonul, salvează tot ce ai pe el și nu vrei să pierzi și dă-i un hard reset (resetare generală) folosind una dintre cele 3 metode simple și ușoare descrise aici.

Instalare iGO pe Android

Acum că ești pregătit de o instalare iGO pe Android ca să beneficiezi de navigare GPS pe Android gratuit, hai să vedem care ar fi pașii.

Disclaimer: iGO este o aplicație aflată în proprietatea NNG care nu este disponibilă în mod oficial pentru dispozitive Android decât în cazul clienților business. Instalarea iGO fără licență nu este indicată și încurajată, iar toți utilizatorii care urmăresc și aplică tutorialul de instalare iGO pe Android aflat mai jos, își asumă acest lucru. Toate linkurile disponibile pe www.gabrielursan.ro duc către resurse externe, care nu se află în proprietatea www.gabrielursan.ro și nu au nici o legătură cu siteul sau proprietarul siteului www.gabrielursan.ro. În cazul în care acest material încalcă vreo politică legislativă, administratorul www.gabrielursan.ro nu își poate asuma nici un fel de responsabilitate în acest sens, însă este dispus să coopereze pentru rezolvarea situației pe cale amiabilă și pentru a rezolva orice neplăcere în cel mai scurt timp. Pentru orice problemă accesați secțiunea de contact.

Navigare GPS pe Android, instalare iGO pe Android.

 1. Asigură-te că ai măcar 50% baterie la telefon sau pune telefonul la încărcat.
 2. Verifică să ai cardul de memorie microSD introdus în telefon, iar pe el să fie măcar 2.5 GB de spațiu liber.
 3. Descarcă kitul de instalare iGO pe Android la tine pe computer de la acest link (acest kit funcționează doar pe device-urile cu rezoluție HD, nu Full HD). Urmează update-uri cu fișiere pentru alte rezoluții.
 4. Bea o bere cât se descarcă kitul de instalare, că s-ar putea să dureze un pic :). Dacă folosești internetul de la conexiunea ta wireless de acasă, cât aștepți, poate e un moment prielnic să te uiți pe această ofertă de routere wireless ca să-ți planifici achiziția unui router wireless nou ce îți poate îmbunătăți viteza internetului. Poți să dai click pe link fără probleme, că se va deschide într-o pagină separată și nu vei pierde acest articol :) pe care tu ai intrat de fapt ca să înveți cum să ai navigare GPS pe Android, realizând o instalare iGO pe Android.
 5. După ce ai copiat pe computer folderul cu kit-ul de instalare, pune-l undeva la tine pe computer într-un loc de unde să știi să îl copiezi pe telefon.
 6. Conectează telefonul la computer prin cablul de date și copiază întreg folderul iGO (întreg folderul iGO așa cum este) în rădăcina cardului de memorie sau în memoria telefonului. Este nevoie de aproape 2.5 GB de spațiu liber.
 7. După ce s-a copiat totul, accesează managerul de fișiere (dacă ai o versiune de smartphone sau o versiune de Android care nu are manager de fișiere încorporat, descarcă din Google Play aplicația Total Commander). Prin intermediul managerului de fișiere mergi unde ai salvat folderul iGO pe telefon (pe card sau în memoria telefonului). Accesează folderul iGO și rulează fișierul iGO.apk.
 8. Dacă sunt probleme cu rularea fișierului, înseamnă că nu ai bifată din telefon opțiunea de rulare a aplicațiilor necunoscute. Mergi la setări – Securitate – Surse necunoscute (bifați). Apoi, reluații pasul 7 și ar trebui să funcționeze.
 9. După ce ați rulat fișierul iGO.apk și ați urmărit instrucțiunile de instalare veți observa în meniul telefonului aplicația iGO. O puteți accesa și o puteți folosi după bunul plac. Menționez că această versiune de GPS pe Android nu are nevoie de conexiune la internet ca să funcționeze, dar este nevoie să o folosiți afară, în câmp deschis pentru că în casă nu va funcționa din cauza zidurilor.
 10. Kit-ul de instalare iGO pe Android pe care vi l-am pus la dispoziție este valabil doar pentru telefoanele mobile Android cu ecran cu rezoluție HD (@720p). Pe ecrane cu o altă rezoluție s-ar putea să nu meargă sau să se vadă ca naiba. Dacă nu ești sigur ce rezoluție are ecranul telefonului tău, spune-mi numele complet al telefonului într-un comentariu la acest articol și îți voi spune dacă e o rezoluție ok pentru acest kit sau nu.

Suport: din păcate nu putem răspunde chiar la toate comentariile primite la acest articol. Este foarte important să citiți comentariile anterioare la care s-au răspuns altor cititori. Există posibilitatea ca răspunsul vostru să se afle deja acolo și să nu mai fie nevoie să așteptați un răspuns din partea lui Florin sau să vă supărați că acesta nu vine.

De asemenea, înainte de a întreba dacă aplicația iGO pentru Android funcționează ok sau nu pe dispozitivul vostru Android, verificați pe www.gsmarena.com sau pe Google rezoluția telefonului sau tabletei. Dacă nu este conformă cu rezoluțiile de la punctul 3., sunt slabe șanse ca softul să se vadă cum trebuie (se va vedea mai mic sau mai mare – oricum, nu se va vedea cum trebuie).

Iată și niște imagini ajutătoare pentru tutorialul de instalare iGO pe Android.

Dacă ți-a fost util acest articol de instalare iGO pe Android, cumpără prin linkul meu de afiliat când ai nevoie de ceva de pe internet, dă-mi un like pe Facebook, urmărește pagina blogului www.GabrielUrsan.ro de pe Google Plus și nu în ultimul rând :), abonează-te la newsletter cu un click aici. Vă mulțumesc și vă doresc o zi bună tuturor!

Pe această cale doresc să-i mulțumesc unui om deosebit pe nume Florin Chiper, care m-a ajutat să realizez acest tutorial de instalare iGO pe Android.

Iată și un pic de ajutor oferit de Florin în ceea ce privește rezoluțiile. Să ne spuneți dacă funcționează. Mulțumim Florin!

Legat de mesajul de mai jos. Există posibilitatea să funcționeze sau nu cele indicate de Florin. E doar o variantă cu 50% șanse de reușită. Rezoluțiile suportate sunt cele menționate la punctul 3 din fiecare kit. Mai mult de atât nu garantează nimeni că merge.

Daca tot am fost mentionat de Gabi, cred ca e de datoria mea sa va ajut cu rezolutiile. In principiu rezolutia se poate modifica destul de simplu prin editarea fisierului sys.txt din folderul iGo.

in sectiunea “rawdisplay”, acolo unde este definita rezolutia trebuiesc operate modificarile necesare pentru fiecare telefon in parte dupa cm urmeaza:

Acum sectiunea rawdisplay arata asa:

[rawdisplay]
driver=engine
;screen_xy=”auto”
screen_x=1280
screen_y=720
screen_x2=720
screen_y2=1280
screen_xy=”1280_720:1280×720/720×1280:fullscreen”
highres=0
double_screen=0
show_cursor=0
combine_dirty=0

Ceea ce inseamna ca rezolutia este 1280×720 respectiv 720×1280 in modul landscape.

Pentru galaxy s4 rezolutiile sunt:
screen_xy=”1280_720:1920×1008/1080×1848:fullscreen”

In principiu ar trebui sa mearga doar prin inlocuirea liniei screen_xy.

In mod similar se face si pentru alte rezolutii ale displayului.

Mult succes.

Sper ca pe viitor sa va mai ajut si cu alte tutoriale, bineinteles daca voi fi solicitat.

Comentarii

 1. grigore a zis

  Salut! Am si eu un telefon Evolio Onyx cu rezolutia de 640×320 .Ce kit crezi ca ar fi potrivit si pt mine ? Eu m-am uitat prin ele si nu am vazut nimic pt rezolutia asta.(sau poate este si nu am obsv eu) .Multumesc!

 2. ionutz a zis

  Buna seara. Am o tableta Samsung Tab 3 , rezolutie 1024/600. Am instalat kitul de iGo, dar cand incerc sa dau un traseu ma trimite in craiova ca punct de plecare. Am incercat sa ma conectez pe al doilea user, iar pe acesta punctul de plecare este intotdeauna in Paris. Tinand cont de raspunsul primit de alta persoana mai sus(sare avea la fel punct de plecare craiova), am descarcat kitul cu rezolutia 1024/600, asa cum a fost raspunsul mai sus. Acum nu stiu exact cum trebuie sa prcedezȘ sterg din memoria tabletei kitul iGO de dinainte si copiez noul kit cu rezolutia 1024/600, sau il las in tableta si kitul vechi si pe cel nou cu rezolutia?

  • Paul a zis

   Acel punct de plecare apare asa, earece tabketa nu este conectata la sateliti. In momentul in care se ca stabili conexiunea, vei avea ca punct de plecare locul in care te afli tu.

  • Paul a zis

   Acel punct de plecare apare asa, dearece tabketa nu este conectata la sateliti. In momentul in care se ca stabili conexiunea, vei avea ca punct de plecare locul in care te afli tu.

 3. Andrei a zis

  Salut! Am si eu o intrebare. Daca il instalez acum, 03.07.2014, iar tutorialul tau si implicit instalarea este de anul trecut, programul isi va face update-urile la zi sau va functiona la fel ca si anul trecut cu hartile de anul trecut?

 4. a1Ring a zis

  Deci nu functioneaza. Poate n-am facut eu ceva bine, dar si informatiile despre rezolutia pt Samsung Galaxy S4 sunt ambigue. Eventual sa postati exact cum si ce trebuie scris si facut.

 5. guevarache a zis

  Salut! Eu am instalat igo și nu am decât harta României și merge foarte bine. As vrea sa ajung în Grecia, în vacanta, și am nevoie de o harta actualizata a Europei ce sa includă noua trecere intre Bg și Grecia pe la Makaza. Ma poti ajuta cu detalii despre locul de un o pot descărca și cum o descărc (m-a ajutat cineva pentru a o instala pe aceasta)?
  Mulțumesc anticipat!

 6. guevarache a zis

  Salut, Gabi!

  Am instalat Igo My Way pe Samsung S 4 si merge foarte bine, dar nu am decat harta Romaniei.
  Imi poti spune de unde o descarc pe ceea e Europei si cum procedez pentru a o instala?

  Multumesc anticipat!

  • a zis

   Ultimele harti de la Navteq pentru Romania, Bulgaria si Grecia le gasesti aici:
   http://www.myuplbox.com/file/download/1154618
   Parola arhivei este: android.
   Vreau sa sti ca acel punct de trecere a ftontierei, de la Makaza nu apare pe nici una din hartile actuale pe care le-ai putea folosi pentru aplicatia iGO.
   Acel punct de trecere a ftontierei, de la Makaza apare numai pe hartile Google, la fel si drumurile ce face legatura cu Makaza.
   Asa ca ai grija cum iti planifici traseul. O varianta ar fi planificarea traseului pe iGO pina in Lozengradti (Bulgaria), apoi de acolo pina la Makaza cu ajutorul Google maps si in continuare pana linga Kikidio (Grecia) tot cu Google maps, de aici putand fi folosit din nou iGO.

  • a zis

   Ultimele harti de la Navteq pentru Romania, Bulgaria si Grecia le gasesti aici:
   http://www.myuplbox.com/file/download/1154618
   Parola arhivei este: android
   Vreau sa sti ca acel punct de trecere a ftontierei, de la Makaza nu apare pe nici una din hartile actuale pe care le-ai putea folosi pentru aplicatia iGO.
   Acel punct de trecere a ftontierei, de la Makaza apare numai pe hartile Google, la fel si drumurile ce face legatura cu Makaza.
   Asa ca ai grija cum iti planifici traseul. O varianta ar fi planificarea traseului pe iGO pina in Lozengradti (Bulgaria), apoi de acolo pina la Makaza cu ajutorul Google maps si in continuare pana linga Kikidio (Grecia) tot cu Google maps, de aici putand fi folosit din nou iGO.

 7. Catalin Stoenescu a zis

  Salut,
  Am instalat aplicatia pe un Allview P5, insa nu se deschide cand incerc sa o rulez; apare urmatorul mesaj: Content error / global_cfg not found.
  L-am gasit in directoare insa este arhivat. Desi telefonul l-a dezarhivat ar trebui sa ma intorc in calculator sa o fac din nou, apoi sa fac instalarea din nou?
  Multumesc.

 8. vasile a zis

  Buna ziua, am instalat kitul de la pct 3 pe o tableta 1024×600, merge bine, dar numai vertical, nu se roteste odata cu tableta, alte aplicatii da. Ce se poate face?Multumesc

 9. Daniel a zis

  Salut!

  As dori sa instalez IGO pe un HTC ONE mini. Din pacate acesta nu are slot pentru card extern, cum as putea il instalez totusi fara un card?
  Este nevoie sa apelez la cineva calificat ca sa fiu sigur ca nu stric ceva?

  Merci!

 10. adrian a zis

  Buna ziua,am o tableta lenovo yoga si am instalat igo pe el dar nu merge vocea doar sacadat iar daca tin de volum in sus atunci zice clar catevacomenzi dar apoi nu mai zice .Daca stiti ce pot sa fac vo rog sa ma ajutati .Ma anticipat

 11. mirel a zis

  la mine se descarca cu 50kb . dupa ce am incercat de vreo 4 ori sa-l descarc apare acelas mesaj , eroare de retea

 12. a zis

  Am si eu un xperia z am descarcar kitul dar la instalare imi spune de rezolutie,ca trebuie sa fie 720p. Mam documnentat mai bine despre telefon si are o rezolutie de full hd.ce pot sa fac sa pot bebeficia de igo prima. astep raspunsuri si pareri pe contul de e-mail alin_bunul@yahoo.com. va multumesc

 13. adela a zis

  O problema. Mi-a fost instalat iGO primo de catre cineva pe un Alview P4i si a rulat perfect. Am avut insa nefericita idee sa mut folderul in memeoria interna. Atunci s-a intamplat ceva incat imi apare un mesaj de eroare – Missing or incomplete folder : / data/data/ com.navngo.igo.javaclient/ content / lang – si nu se mai deschide. Ce pot face?

   • adela a zis

    Am rezolvat problema la Allview P4i duo. Merge, dar nu porneste la apasarea pe icoana. Doar daca il dezinstalez si il instalez din nou asa porneste de fiecare data. Ce este de facut?

 14. mugurel a zis

  am un allviev a5 smiley am instalat softul si cand vreau sa deschid imi cere sa introduc cardul sd

  • Paul a zis

   Dezinstaleaza aplicatia igo, muta folderul igo in memoria telefonului, din folderul ig sterge folderul save, apoi reinstaleaza aplictia igo, si acum va merge.

 15. mugurel a zis

  am instalat aplicatia si cand o deschid imi cere sa introduc cardul sd am un allviev a5 smily ma poate ajuta cineva ? va multumesc

 16. Andrei a zis

  salut..am un s4 si am urmat toti pasii descrisi de tine si dupa ce instalez aplicatia si vreau sa o deschid imi da urmatoarea eroare <missing or incomplete folder :/data/data/com.nng.primoansnonav/sys txt: open failed: EACCES (Permission denied)

 17. Horea a zis

  Salutare, LG Nexus 4, 768×1280, imi da eroare App not installed. Ce e de facut ? Stima, Spatiu e, Aplicatii necunoscute e bifat.

 18. adela a zis

  Am rezolvat problema la Allview P4i duo. Merge, dar nu porneste la apasarea pe icoana. Doar daca il dezinstalez si il instalez din nou asa porneste de fiecare data. Ce este de facut?

 19. daniela a zis

  Buna ! Am un telefon cu rezolutia 640 x 320.Din ce am observat eu pt rezolutia asta nu este vreun kit.S-ar potrivi vreunul din ele ? Si care? Multumesc mult!

 20. Paul a zis

  Link’ul pentru a descarca kit’ul spun eu ca nu este bun , dureaza 4 ore ..
  Nu pot zice ca este de la internet fiindca am downloadat si cu 12 mb/s ..
  O rezolvare va rog ..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Ține-mă la curent cu ce mai scrii!