Ce exemplu să dăm domnilor cu ”tineretul din ziua de azi”?

Am 28 de ani și uneori chiar mie îmi vine să zic: frate ce-i cu tineretul din ziua de azi? WTF, și noi eram cocalari pe vremea noastră, dar nici chiar așa. Și noi ascultam manele la ore (unii, nu eu :)). Și noi făceam glume cu profesorii. Și noi chiuleam. Și noi ne îmbătam. Și noi încercam să părem șmecheri. Ok, nu existau etnobotanicele pe vremea noastră, dar se pare că nu am avut nimic de pierdut pentru că tot ce e natural rămâne natural și nu se compară :) Dar nu despre asta e vorba.

Am început să observ oameni cam de 10 ani, de când activez în câmpul muncii. Și ghiciți ce? Fără să generalizez. Atenție, nu mă judecați pentru generalizări, că nu le fac. Dar am să mă exprim cu un cuvânt numit ”majoritate”. Hai să privim un pic la majoritatea celor care arată cu degetul generația tânără din ziua de azi.

Nu pe mine care sunt căsătorit, am copil, rate, rate la casă, rate la telefon, rate la laptop, rate la tot și alte obligații. Eu personal sunt deja cantitate neglijabilă în statisticile astea. Puteți să mă considerați 0 în cifrele astea. Dar hai să privim atent la cine vrea să ne dea exemplu de cum să ne purtăm și să fim în viață. Oamenii care așa cum au putut au luat decizii mari la un moment dat, oameni care se află încă în puterea vârstei, oameni care ne-au crescut pe unii dintre noi până acum.

Cu alte cuvinte, oameni care de multe ori se uită scârbiți la tineretul din ziua de azi. Dar hai să vedem cine sunt de fapt oamenii ăia care se consideră maturi și cu scaun la cap și ce fac oamenii ăia pe lângă faptul că mai votează din 4 în 4 ani.

Unii dintre ei nici măcar nu știu să dea bună ziua când intră undeva. Dacă vor să plătească o factură la telefonul mobil, intră în incintă și zic direct 0741123456 sperând ca tu să le ghicești gândurile. Vor un abonament nou? Vor un telefon nou? Vor să le rezolvi o problemă? Cum, nu știi din start că vor să plătească factura? Ești bou. Cum de n-ai ghicit? De ce să mai spunem bună ziua atunci când intrăm undeva și să cerem ce vrem? Tineretul din ziua de azi trebuie să ne ghicească gândurile. Unii dintre ei ignoră cu brio trecerile de pietoni. Ce dacă e roșu? Eu mă grăbesc. Ce, sunt fraier să stau la trecerea de pietoni când e roșu mai ales dacă nu trece nici o mașină? Mergeți pe strada Brăilei din Galați în timpul zilei și o să-i vedeți. Oameni trecuți de o anumită vârstă care trec fără probleme pe roșu în timp ce tineri școlari sau tineri aflați în câmpul muncii așteaptă verde.

Unii dintre ei te înjură când te trezești cu ei în față traversând prin loc nepermis. Aș zice atenție la art. 72-alin.(4). din regulamentul de aplicare a oug 195. Că mori. Și nici măcar nu mori cu dreptatea în brațe atunci când te angajezi în traversarea străzii prin loc nepermis. Am pățit de curând treaba asta și am povestit aici.

Unii dintre ei se bagă în față la rând când ți-e lumea mai dragă. Doamnă dați-mi și mie repede o bere la 2 litri Timișoreana și o pâine că tânărul poate să mai aștepte. Eu las mereu oamenii în fața mea la supermarket când îi văd cu câteva chestii în mână. E de bun simț. Am învățat în Germania practica asta și mă bucur că văd oameni care fac la fel și la noi. Dar dacă eu vorbesc cu vânzătoarea de la un magazin de cartier și tu te bagi peste mine când îi mai ceream încă un kil de portocale e de prost gust.

Și exemplele ar putea continua. Și probabil vor continua prin comentariile voastre. Dar hai să nu mai strigăm sus și tare treaba cu tineretul din ziua de azi în condițiile în care noi nu putem respecta niște reguli de bun simț în societate. Tineretul din ziua de azi, pe alocuri, e mai educat și mai plin de bun simț decât credem. Fiecare generație are cocalarii ei. Hai să nu generalizăm, cum nici eu n-am făcut-o.Tineretul din ziua de azi

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

5 comentarii la „Ce exemplu să dăm domnilor cu ”tineretul din ziua de azi”?”

  1. In zilele de azi sunt foarte multe probleme cu tinerii. Cand intru intr-un club cad numai cocalari, care cred ca sunt foarte tari, si pot sa faca orice, dar sunt ridiculosi. Lipseste cei sapte ani de acasa…

    Răspunde
  2. De obicei nesimtitii de la 30 de ani vor deveni nesimtitii de la 80 de ani.
    Inaintarea in varsta nu te face obligatoriu si bine crescut sau demn de respect.
    Doar mai multe pretentii…respectul se castiga prin comportare, nu se cere…

    Răspunde
  3. Trebuia sa zici si de agresiuni. Ieri unu’ de vreo 30 si ceva era sa-l omoare pe altul in bataie. Asta pentru ca i-a zis ceva ce nu i-a placut. Nu am vazut faza, eu l-am vazut pe batut jos pe mijlocul soselei cu sange pe el, nemiscat si cu lacrimi. Apoi mi-au zis niste amici ce s-a intamplat. Multa lume, putini oameni ;)

    Răspunde
  4. Generalizezi și-ți dai cu presupusul că așa-i în blogging – când ne lipsește inspirația inventăm subiecte de weekend.

    Să începem cu acel zero (care vrei să fii considerat pentru a nu-ți asuma ideile exprimate în acest articol): tu ești zero iar eu sunt 1 și deoarece tu ești amfitrionul o să mă lași pe mine primul că așa-i politicos dar… 1 lângă 0 ne dă un mare 10 care nu mai e cantitate neglijabilă.

    Oamenii nu salută? Să-mi bag p*** în ei de boșorogi nesimțiți… dar exemplul tău e atât de particular încât îmi amintește de momentul când îmi achitam facturile direct la Orange Shop unde te așezai la coada de la casierie și înainte de apuca să spui tu “sărut mâna” duduia din spatele ghișeului tasta deja 07***… noroc că acum îmi pot plăti toate facturile prin internet banking și nu mai trebuie să salut necunoscutul în spatele căruia mă așez la coada.

    Mă deranză însă enorm să intru într-un magazin de retail chitit să las acolo câteva salarii bune, să caut ca disperatul ceva și să nu fie nimeni care să te ajute pentru că mister consultantul de vânzări se joacă cu ultimul model de PS (și-apoi se pâange pe Facebook că lucrează câte 10 ore pe zi pentru 700 de lei).

    Boi ăștia care au uitat că au fost viței trec pe roșu (noroc că în Brașov mai găsești doar 2 – 3 semafoare de când cu sensurile giratorii) însă când pe o stradă cu 3 benzi pe sens șoferii care vin din partea dreaptă pe direcția de traversare a străzii în loc să încetinească fac slalom printre pietoni de parcă pe aceștia ar scrie ocolire obligatorie îți vine să-ți bagi p*** în tot neamul lor indiferent de vârstă.

    Moșnegii se bagă în față peste tot dar… fumătorii nu intră niciodată în magazin să se așeze la coadă ci pur și simplu cer un pachet de țigări direct de la casa de marcat (pentru că acolo sunt expuse). Fumătorul lasă la casa de marcat 10 – 15 lei, eu las minim 30 de lei zilnic la supermarketul de cartier dar cu toate acestea nesimțirea fumătorului are prioritate. Și gândește-te că în România 8 din 10 adulți fumează… așadar 8 din 10 români se bagă în față când își cumpără țigări fără nici o legătură cu vârsta.

    Sunt doar câteva contra-exemple că să-ți dai seama că generalizezi… n-ar trebui să te superi sau… te poți supăra și trânti un articol despre frustrații ca mine :)

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.