Brățară de fitness sau smartwatch?

Pe vremea când aveam smartwatch nu prea făceam sport. De fapt, nici acum nu fac cine știe ce, dar mă încântă treaba aia cu măsuratul pașilor și consumatul caloriilor pe care ți-o arată și telefonul mobil fără să fie nevoie de vreo brățară de fitness sau de vreun smartwatch.

Numai că am început să mă gândesc că o brățară de fitness sau un smartwatch mi-ar oferi un plus de precizie și un plus de statistici. Treaba aia cu monitorizarea în timpul somnului sau cu monitorizarea corectă a bătăilor inimii (cu senzor care chiar să funcționeze bine) ar fi ceva în plus față de ce-mi oferă un smartphone.

Acum există avantaje și dezavantaje de ambele tabere. Le voi diseca un pic în cadrul acestui articol. Avantaje brățări de fitness: Marea majoritate a acestora au o autonomie mai mare decât un smartwatch, adică nu trebuie să le pui la încărcat zilnic (lucru destul de enervant pentru posesorii de smartwatches). De asemenea, brățările de fitness sunt în general mai ieftine decât un smartwatch bun și nu te dereanjează cu tot felul de notificări. Sunt o prezență mai discretă.

La capitolul dezavantaje brățări de fitness putem marca designul care uneori riscă să nu se potrivească cu orice tip de ținută vestimentară, lipsa unor facilități suplimentare (unii pot considera asta un avantaj, alții nu) și prețul care, în cazul unor brățări de fitness mai performante, poate întrece prețul unui smartwatch mediocru.

Avatanje smartwatch: Se ”pupă” cu telefonul. Dacă ai iOS în acest moment merge doar , dar auzisem la un moment dat că cei de la Google vor să facă compatibile smartwatch-urile cu Android și cu iPhone-uri. Și când se pupă cu telefonul ai mai multe opțiuni și facilități la încheietura mâinii. Tot ce face o brățară de fitness + multe altele.

Dezavataje smartwatch: Notificările alea s-ar putea să te enerveze la culme la un moment dat. Bine, pot fi oprite. Dar cea mai mare bubă a unui smartwatch este autonomia care nu trece de o zi de utilizare activă. Asta înseamnă încă un dispozitiv de pus la încărcat seara. Dacă nu ești un om organizat și mereu te trezești în timpul zilei că ți se descarcă telefonul când ți-e lumea mai dragă, s-ar putea să fie o problemă. Dar dacă ești un om organizat nu va fi chiar capătul lumii să-ți încarci și ceasul.

Brățară de fitness sau smartwatch?

Pe baza informațiilor prezentate mai sus poți lua lejer o decize. Eu personal sunt un tip căruia îi plac colecțiile și ecosistemele. Adică aș mai sta un pic să văd dacă mă mai ține faza cu sportul, iar dacă da, mi-aș lua Apple Watch Sport că am deja smartphone Apple. Dacă aș fi avut Android, mie tot Moto 360 mi se pare cel mai fain deși am avut înainte așa ceva. Însă, fiecare utilizator are nevoile și convingerile sale. Ce mi-aș lua eu nu înseamnă neapărat că ți se potrivește și ție, deci cântărtește-ți decizia.

Apple Watch

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

4 comentarii la „Brățară de fitness sau smartwatch?”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.